Jump to content

Romania a devenit tara cu cel mai scazut nivel de trai din UE

• You cannot reply to this topic
5 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts
Romania a devenit in mod oficial tara cu cel mai scazut nivel de trai din Uniunea Europeana, potrivit unui raport al Fondului Monetar International (FMI).

Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, calculat in functie de puterea de cumparare a scazut dramatic si a ajuns anul trecut sub cel al Bulgariei, care ocupa ultimul loc.

Potrivit FMI, Romania va fi in topul tarilor cu cele mai slabe performante economice pana in 2011.

In tara noastra, PIB pe cap de locuitor raportat la puterea de cumparare a scazut anul trecut cu 6% fata 2008, pana la 11.869 de dolari.

Estimarile FMI arata ca decalajul dintre Romania si Bulgaria se va mari pana in 2015, in favoarea bulgarilor, in timp ce Polonia si Ungaria vor incheia acest an cu un PIB de peste 18.800 dolari pe cap de locuitor, iar in Cehia, indicele se apropie de 25.000 de dolari.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Vai mama noastra...am ajuns la aceeai concluzie cu Dinu Patriciu si anume ca o mica sansa de a mai vedea vreodata lumina de la capatul tunelului ar fi fondarea unui nou partid electoral.

mailat

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Un nou partid? Nu - o noua mentalitate, dar speranta este ZERO!
Avem nevoie de increderea investitorilor, romani sau straini. Protestatarii cer un venit din care sa se poata traii. Au dreptate, dar cine sa plateasca acest venit? Europa? Dece si cat timp ar mai face-o? Daca un nou partid, condus de un grup de adevarati patrioti, i-ar spune poporului adevarul, ar incerca sa-i traga intr-adevar, dur, la raspundere pe toti cei ce au dus tara in situatia actuala, cine l-ar vota? Din nefericire nu vad nici o sansa pentru aceasta tara. Sansa a existat in 1989, dar daca de exemplu in Cehoslovacia Havel a fost ales presedinte, in Romania a fost ales d-ul Iliescu.
Amenintarea unora cu plecarea in strainatate este slaba. Cine vrea masele acestea de romani? Nu ne este clar, care este opinia despre romani in strainatate? Nu pot sa-mi dau intr-adevar cu parerea despre d-ul Basescu, dar care ar fi alternativa? Tare as vrea sa stiu ce procentaj al romanilor urmareste programele TV REALITATEA sau ANTENA 3? Sunt un ajutor opiniile pe care le raspandesc aceste programe? Unul din profesorii mei obisnuia (prin 1957-1961) sa spuna: "Saraca tara bogata". Asa a fost, asa a ramas.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,073 posts

View Postmailat, on Oct 15 2010, 13:01, said:

Tare as vrea sa stiu ce procentaj al romanilor urmareste programele TV REALITATEA sau ANTENA 3?
Un procent egal cu cel al postului tv B1.

mailat

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Si de unde aflu cat are postul B1 TV?

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Domnilor, nu cred ca audienta TV poate induce cu adevarat o stare de spirit. B1 este clar un post ce sustine conducerea , iar ANTENA 3 si REALITATEA au ca patroni pe....si stim foarte bine. Badea zicea o treaba. Nu stiu cat de simpatic vi se pare voua dar in fraza asta POATE a avut dreptate : "Daca in clipa asta s-ar opri din furat TOATA LUMEA, sau cel putin sa fure decent, tara asta ar iesi din criza mai repede decat multe alte tari ce par mai bogate."

Oare este adevarat ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users