Pot spune ca imi place faza cu barbieritul mirelui,
10 replies to this topic
Posted 04 September 2010 - 09:26 AM
Ca si asa vad ca discutia s-a dezvoltat in topicul legat de Lucruri pe care copii tai s-ar putea sa nu le afle nciciodata, propun sa impartasim aici datinile si obiceiurile care le-ati intalnit sau de care ati auzit ca se tin la nunti
sau mai ales furatul miresei...
Posted 04 September 2010 - 12:43 PM
Mai era faza cu calcatul mirelui pe picior de catre mireasa, in biserica.
Nu stiu insa cat o sa mai fie obiceiul asta, mai ales dupa ce am auzit de o intamplare de care am ras la maxim... maxim am spus!
Amu' cica era odata Frana, stai ca nu e asa.
Pe scurt, o mireasa l-a calcat pe ginerica pe picior in biserica; 'mnealui era cam "portorican" asa de fel si cre' ca nu stia de obiceiul asta, asa ca pocnit mireasa si s-a iscat o bataie in toata regula.
Cum invitatiile erau trimise, lumea a venit seara la masa: ginerica si-a luat lautarii la el acasa si a servit mesenii cu suc si prajituri, iar mireasa probabil le-a dat sarmale pe muzica de Radio Trinitas, sau mai stiu eu ce...
Posted 04 September 2010 - 03:09 PM
Nu stiu cum era aia cum ca nu tre sa se vada ginerele cu mireasa...
Posted 04 September 2010 - 04:33 PM
Aia cred ca e mai mult pe la americani. Cum dreaq o duci la primarie fara s-o vezi?
Ce, esti David Copperfield si-o faci sa apara brusc dupa un paravan?
Posted 04 September 2010 - 05:11 PM
Nu ma Robotelule. Nu ai voie sa o vezi imbracata in mireasa. Si la starea civila o vezi imbracata normal.
Posted 04 September 2010 - 05:23 PM
Eh, da.
Corect.
Off-topic: Ia sa mai zica si astia, insuratii, despre obiceiuri, ca eu si George nu ne-am pus inca mini-catuse din astea.
Separat, sa nu se inteleaga altceva!
Off-topic: Ia sa mai zica si astia, insuratii, despre obiceiuri, ca eu si George nu ne-am pus inca mini-catuse din astea.
Posted 05 September 2010 - 12:33 PM
Ca sa mut conversatia aici:
Si mie mi se pare anormal. Pana la urma, tu, ca invitat/nuntas, mergi la sute de nunti pe parcursul vietii. Pe unele ti le amintesti, pe altele le uiti, insa pana la urma toate sunt "doar o alta nunta"
Pentru mire/mireasa nunta e (sau ar trebui sa fie) un eveniment unic in viata, e singura ta nunta, singura pe care ti-o vei aminti vreodata ca fiind a ta. Asa ca de ce sa nu fie asa cum vrei tu? Sa te reprezinte pe tine, sau ma rog, cuplul din care faci parte? De ce trebuie sa-ti reprezinte rudele?
Exista bineinteles o balanta fina, pana la urma si invitatii trebuie sa se simta bine, de acord, dar daca pe tine te deranjeaza o traditie, nu o faci doar de ochii altora.
Intamplator, cele mai frumoase nunti la care am fost, au fost cele in care mirii si-au impus propriul punct de vedere. Tin cel mai bine minte nuntile originale, nu cele care erau incadrate in anumite sabloane, toate banale, toate la fel.
Am zis si dincolo, mie mi se pare aiurea, ca la nunta mea cineva sa ma "fure" si sa ma duca in mall. Dupa ce te chinui un an (la noi cam asa se incepe) sa iti organizezi nunta in cele mai mici detalii, te stresezi sa fie totul perfect .... o parasesti o ora ca sa mergi la Mc.
Apoi ma deranjeaza ingrozitor starostele. 90% se imbata si spun glume penibile. Nu-mi place nici traditia aia cu mersul la mire acasa, apoi la nasi, apoi la mireasa, cu tot alaiul ala pe strada, zgomotosi and stuff.
Eu inteleg ca toate lucrurile astea sunt traditii, dar eu personal nu le vad rostul, nu mi se pare ca ma reprezinta in nici un fel, asa ca de ce as vrea sa ma simt eu prost la propria mea nunta? Credeti ca nuntasii chiar o sa duca dorul la toate astea? Daca da, oricum le gasesc la urmatoarea.
Pana la urma ce inseamna nunta? Pentru mine inseamna ca vrei sa sarbatoresti impreuna cu familiile si prietenii faptul ca te-ai casatorit. Felul cum o faci ar trebui sa fie treaba fiecaruia in parte.
dudu said:
pai daca asta-i traditia... nu cautati sa intelegeti ce si cum, sunt foarte multe chestii la o nunta pe care le faci de ochii celorlalti (ca trebe) sa nu se supere un parinte, un nas, samd...
De fapt, daca ma intrebi pe mine, cam toata nunta este facuta pentru ceilalti si mai putin pentru miri, lucru complet anormal
De fapt, daca ma intrebi pe mine, cam toata nunta este facuta pentru ceilalti si mai putin pentru miri, lucru complet anormal
Si mie mi se pare anormal. Pana la urma, tu, ca invitat/nuntas, mergi la sute de nunti pe parcursul vietii. Pe unele ti le amintesti, pe altele le uiti, insa pana la urma toate sunt "doar o alta nunta"
Pentru mire/mireasa nunta e (sau ar trebui sa fie) un eveniment unic in viata, e singura ta nunta, singura pe care ti-o vei aminti vreodata ca fiind a ta. Asa ca de ce sa nu fie asa cum vrei tu? Sa te reprezinte pe tine, sau ma rog, cuplul din care faci parte? De ce trebuie sa-ti reprezinte rudele?
Exista bineinteles o balanta fina, pana la urma si invitatii trebuie sa se simta bine, de acord, dar daca pe tine te deranjeaza o traditie, nu o faci doar de ochii altora.
Intamplator, cele mai frumoase nunti la care am fost, au fost cele in care mirii si-au impus propriul punct de vedere. Tin cel mai bine minte nuntile originale, nu cele care erau incadrate in anumite sabloane, toate banale, toate la fel.
Am zis si dincolo, mie mi se pare aiurea, ca la nunta mea cineva sa ma "fure" si sa ma duca in mall. Dupa ce te chinui un an (la noi cam asa se incepe) sa iti organizezi nunta in cele mai mici detalii, te stresezi sa fie totul perfect .... o parasesti o ora ca sa mergi la Mc.
Apoi ma deranjeaza ingrozitor starostele. 90% se imbata si spun glume penibile. Nu-mi place nici traditia aia cu mersul la mire acasa, apoi la nasi, apoi la mireasa, cu tot alaiul ala pe strada, zgomotosi and stuff.
Eu inteleg ca toate lucrurile astea sunt traditii, dar eu personal nu le vad rostul, nu mi se pare ca ma reprezinta in nici un fel, asa ca de ce as vrea sa ma simt eu prost la propria mea nunta? Credeti ca nuntasii chiar o sa duca dorul la toate astea? Daca da, oricum le gasesc la urmatoarea.
Pana la urma ce inseamna nunta? Pentru mine inseamna ca vrei sa sarbatoresti impreuna cu familiile si prietenii faptul ca te-ai casatorit. Felul cum o faci ar trebui sa fie treaba fiecaruia in parte.
Posted 26 November 2010 - 11:17 AM
Dar pe ala cu scosul jartierei cu dintii de sub rochia miresei il stiti?
Posted 26 November 2010 - 08:00 PM
Eh, ala si spartul balonului in 2 si fara maini sunt mai recente.
Posted 26 November 2010 - 09:24 PM
Doamne ... ce va trece prin cap ...
Posted 26 November 2010 - 11:27 PM
Uite dom'le ca nu vorbesc din carti.
Numa' ca nu stiu in cat timp o sa se adopte si la noi.
(eu mizez pe "repede").
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top