Jump to content

Maramures

13 replies to this topic

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
deschid un topic nou. Rog moderatorii sa intervina daca nu isi are locul aici sau s-a mai discutat in alta parte...

Anul asta, uluitorul concediu de vreo 6 zile vroiam sa ni-l facem (eu, sotia si baiatul meu) in felul urmator: plecam la Brasov vreo 2 zile, apoi la mare alte 2-3 zile... Dar tot discutand, planurile s-au schimbat partial, in sensul ca partea cu litoralul a ramas, dar Brasovul l-am schimba cu o plimbare prin Maramures.
Cine a mai trecut prin zona, imi puteti da si mie vreo 2-3 sfaturi? Eventual si un traseu (drum mai bun, nu neaparat mai scurt).. Plecam din Craiova, cu masina...

Astept sugestii si sfaturi (trasee, obiective turistice, pensiuni recomandate. Cele pe care le-ati vizitat si voi si de care ati fost multumiti, nu GOOGLE).

Multumesc.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Te invidiez. Sunt sigur ca este un vis toata zona. Am fost la o manastire undeva in zona Vrancei si am dat de un decor de vis de parca erai in Rai. Cineva de acolo mi-a zis ca asa sunt majoritatea manastirilor din Maramures. Sa le treci si pe ele in drumul tau.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
le trec.. cel mai frumos concediu l-am facut acum vreo 3 ani aproape... am plecat pe litoral vreo 2 zile, in delta vreo 3 zile, apoi am urcat spre moldova si ne-am intors acasa pe Brasov...

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Am o cunostinta care a fost de curand in Maramures. Nu o vad pe net sa o intreb ce traseu a facut si cat de frumos a fost. Dar pana diseara dau un raspuns.

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Am fost eu pe acolo.. In afara de Cimitru' Vesel.. Altceva ? O cascada pana unde am rupt masina.
Oamenii sunt.. cei mai cei din tara.. Nu mi-a placut..

moni

Member

• Members
  • PipPip
  • 92 posts
Eu am fost acolo si a fost foarte frumos,dar in urma cu doua saptamani a fost inundatie.

mirela

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
buna.Eu am fost in maramures anul trecut 3 zile sia fost foarte frumos.Am vizitat manastiri am vazut munti,lacuri.Cel mai mult m-a impresionat muntii fagaras care erau aproape de mori sau cel putin asa iti dadea senzatia.In prima noapte am dormit l manastirea rametzii din judetul alba iar cea de-a doua noaptea la amnastirea moisei din maramures.In aceasta excursie m-a impresionat in primul rand politetetea si amabilitatea de care au dat dovada cei din zona,modul de servire mai ales in supermarketuri.Am mai oprit si la barajul bicaz.In zonele in care am fost am vazut si diferite obiceiuri cum ar fi decoratiunea caselor,casele erau construite cat mai aproape de rauri.A fost o excursie superba si as mai repeta experienta in ciuda drumului obositor

Attached File  muntii_maramuresului.jpg   2.1K   0 downloadsAttached File  alba_iulia.jpg   3.35K   0 downloads[attachme
nt=598:KrcvOU215841_01.jpg]Attached File  KrcvOU215841_01.jpg   3.84K   0 downloadsAttached File  la_bbarajul_bicaz.jpg   3.13K   0 downloads_bbarajul_bicaz.jpg]Attached File  lacul_bicaz.jpg   2.46K   0 downloadsAttached File  manastirea_nemuririi_neamului.jpg   3.06K   0 downloadsamului.jpg]

am fost si al cimitirul vesel de la Sapantza am ajuns aproape de granitza imi intrase roamingul :mellow:

Attached Files

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Si eu am vrut sa merg vara asta in Maramures, dar nu mai pot :mellow:

Eu voiam sa ma opresc in Ocna Sugatag, am auzit ca au si ceva bai pe acolo.

Edited by Anelle, 20 July 2010 - 06:16 AM.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
ceva sfaturi pentru traseul pana acolo? Ca la intoarcere stiu ca vreau sa trec prin Brasov, in drum spre mare...

mirela

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts
pai eu am luato prin bacau,brasov,sibiu,cluj,turda,sighetu marmatiei si ne-am intors prin zona molovei .am facut ocolul

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
2157 km... Craiova-Valcea-Sibiu-Alba Iulia-Cluj Napoca (aici ne-am oprit o seara)-Baia Mare-Sapanta-Barsana (aici am mai oprit inca o noapte)-Targu Mures-Brasov (inca o pauza, 2 nopti))-Bucuresti-Constanta (inca 3 nopti)-Craiova

m-am intors... o sa revin cu vreo 2-3 poze... din pacate am avut probleme cu aparatul foto...

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
Sapanta... Posted Image Posted Image

manastirea Barsana: Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image
Se spune ca este a doua biserica din lemn, ca inaltime, din Europa... Dupa cea de la Sapanta...
si WC-ul public :)) Posted Image

si ne-am cazat seara in Barsana, la o pensiune, unde Rares a probat asta: Posted Image Posted Image Posted Image

(ultimele poze sunt facute cu aparatul foto, care isi dadea ultima suflare)...

Edited by johnyBOY, 09 August 2010 - 10:31 AM.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
traseul foarte frumos... De la ducere, aproape de Valcea, pana la intoarcere, la jumatatea drumului intre Brasov si Bucuresti, drumul a fost superb ca si peisaje, dar si destul de bun ca stare a carosabilului (mici portiuni pe acolo prin Maramures, discutabile)...
Imi cam pare rau ca am batut drumul pana la mare... puteam ramane in Brasov, unde a fost vreme frumoasa, orasul este frumos, aerul curat si iti trece de litoral daca te duci la un complex de bazine (un strand) la marginea orasului, care are cam de toate (sauna, 2-3 bazine de jacuzzi, bazine interioare, exteriore, bazin olimpic)...

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Foarte frumoasa manastirea. Parca ar fi un colt de rai, asa frumos se vede.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users