deschid un topic nou. Rog moderatorii sa intervina daca nu isi are locul aici sau s-a mai discutat in alta parte...
Anul asta, uluitorul concediu de vreo 6 zile vroiam sa ni-l facem (eu, sotia si baiatul meu) in felul urmator: plecam la Brasov vreo 2 zile, apoi la mare alte 2-3 zile... Dar tot discutand, planurile s-au schimbat partial, in sensul ca partea cu litoralul a ramas, dar Brasovul l-am schimba cu o plimbare prin Maramures.
Cine a mai trecut prin zona, imi puteti da si mie vreo 2-3 sfaturi? Eventual si un traseu (drum mai bun, nu neaparat mai scurt).. Plecam din Craiova, cu masina...
Astept sugestii si sfaturi (trasee, obiective turistice, pensiuni recomandate. Cele pe care le-ati vizitat si voi si de care ati fost multumiti, nu GOOGLE).
Multumesc.
13 replies to this topic
Posted 19 July 2010 - 09:05 AM
Posted 19 July 2010 - 09:56 AM
Te invidiez. Sunt sigur ca este un vis toata zona. Am fost la o manastire undeva in zona Vrancei si am dat de un decor de vis de parca erai in Rai. Cineva de acolo mi-a zis ca asa sunt majoritatea manastirilor din Maramures. Sa le treci si pe ele in drumul tau.
Posted 19 July 2010 - 10:00 AM
le trec.. cel mai frumos concediu l-am facut acum vreo 3 ani aproape... am plecat pe litoral vreo 2 zile, in delta vreo 3 zile, apoi am urcat spre moldova si ne-am intors acasa pe Brasov...
Posted 19 July 2010 - 10:04 AM
Am o cunostinta care a fost de curand in Maramures. Nu o vad pe net sa o intreb ce traseu a facut si cat de frumos a fost. Dar pana diseara dau un raspuns.
Posted 19 July 2010 - 08:45 PM
Am fost eu pe acolo.. In afara de Cimitru' Vesel.. Altceva ? O cascada pana unde am rupt masina.
Oamenii sunt.. cei mai cei din tara.. Nu mi-a placut..
Oamenii sunt.. cei mai cei din tara.. Nu mi-a placut..
Posted 19 July 2010 - 09:16 PM
Eu am fost acolo si a fost foarte frumos,dar in urma cu doua saptamani a fost inundatie.
Posted 19 July 2010 - 11:08 PM
buna.Eu am fost in maramures anul trecut 3 zile sia fost foarte frumos.Am vizitat manastiri am vazut munti,lacuri.Cel mai mult m-a impresionat muntii fagaras care erau aproape de mori sau cel putin asa iti dadea senzatia.In prima noapte am dormit l manastirea rametzii din judetul alba iar cea de-a doua noaptea la amnastirea moisei din maramures.In aceasta excursie m-a impresionat in primul rand politetetea si amabilitatea de care au dat dovada cei din zona,modul de servire mai ales in supermarketuri.Am mai oprit si la barajul bicaz.In zonele in care am fost am vazut si diferite obiceiuri cum ar fi decoratiunea caselor,casele erau construite cat mai aproape de rauri.A fost o excursie superba si as mai repeta experienta in ciuda drumului obositor
muntii_maramuresului.jpg 2.1K
0 downloads
alba_iulia.jpg 3.35K
0 downloads[attachme
nt=598:KrcvOU215841_01.jpg]
KrcvOU215841_01.jpg 3.84K
0 downloads
la_bbarajul_bicaz.jpg 3.13K
0 downloads_bbarajul_bicaz.jpg]
lacul_bicaz.jpg 2.46K
0 downloads
manastirea_nemuririi_neamului.jpg 3.06K
0 downloadsamului.jpg]
am fost si al cimitirul vesel de la Sapantza am ajuns aproape de granitza imi intrase roamingul
muntii_maramuresului.jpg 2.1K
0 downloads
alba_iulia.jpg 3.35K
0 downloads[attachment=598:KrcvOU215841_01.jpg]
KrcvOU215841_01.jpg 3.84K
0 downloads
la_bbarajul_bicaz.jpg 3.13K
0 downloads_bbarajul_bicaz.jpg]
lacul_bicaz.jpg 2.46K
0 downloads
manastirea_nemuririi_neamului.jpg 3.06K
0 downloadsamului.jpg]am fost si al cimitirul vesel de la Sapantza am ajuns aproape de granitza imi intrase roamingul
Attached Files
Posted 20 July 2010 - 06:15 AM
Si eu am vrut sa merg vara asta in Maramures, dar nu mai pot 
Eu voiam sa ma opresc in Ocna Sugatag, am auzit ca au si ceva bai pe acolo.
Eu voiam sa ma opresc in Ocna Sugatag, am auzit ca au si ceva bai pe acolo.
Edited by Anelle, 20 July 2010 - 06:16 AM.
Posted 26 July 2010 - 08:40 AM
ceva sfaturi pentru traseul pana acolo? Ca la intoarcere stiu ca vreau sa trec prin Brasov, in drum spre mare...
Posted 26 July 2010 - 11:14 AM
pai eu am luato prin bacau,brasov,sibiu,cluj,turda,sighetu marmatiei si ne-am intors prin zona molovei .am facut ocolul
Posted 09 August 2010 - 08:17 AM
2157 km... Craiova-Valcea-Sibiu-Alba Iulia-Cluj Napoca (aici ne-am oprit o seara)-Baia Mare-Sapanta-Barsana (aici am mai oprit inca o noapte)-Targu Mures-Brasov (inca o pauza, 2 nopti))-Bucuresti-Constanta (inca 3 nopti)-Craiova
m-am intors... o sa revin cu vreo 2-3 poze... din pacate am avut probleme cu aparatul foto...
m-am intors... o sa revin cu vreo 2-3 poze... din pacate am avut probleme cu aparatul foto...
Posted 09 August 2010 - 10:29 AM
Sapanta...

manastirea Barsana:
Se spune ca este a doua biserica din lemn, ca inaltime, din Europa... Dupa cea de la Sapanta...
si WC-ul public
si ne-am cazat seara in Barsana, la o pensiune, unde Rares a probat asta:

(ultimele poze sunt facute cu aparatul foto, care isi dadea ultima suflare)...

manastirea Barsana:
Se spune ca este a doua biserica din lemn, ca inaltime, din Europa... Dupa cea de la Sapanta...
si WC-ul public
si ne-am cazat seara in Barsana, la o pensiune, unde Rares a probat asta:

(ultimele poze sunt facute cu aparatul foto, care isi dadea ultima suflare)...
Edited by johnyBOY, 09 August 2010 - 10:31 AM.
Posted 09 August 2010 - 03:24 PM
traseul foarte frumos... De la ducere, aproape de Valcea, pana la intoarcere, la jumatatea drumului intre Brasov si Bucuresti, drumul a fost superb ca si peisaje, dar si destul de bun ca stare a carosabilului (mici portiuni pe acolo prin Maramures, discutabile)...
Imi cam pare rau ca am batut drumul pana la mare... puteam ramane in Brasov, unde a fost vreme frumoasa, orasul este frumos, aerul curat si iti trece de litoral daca te duci la un complex de bazine (un strand) la marginea orasului, care are cam de toate (sauna, 2-3 bazine de jacuzzi, bazine interioare, exteriore, bazin olimpic)...
Imi cam pare rau ca am batut drumul pana la mare... puteam ramane in Brasov, unde a fost vreme frumoasa, orasul este frumos, aerul curat si iti trece de litoral daca te duci la un complex de bazine (un strand) la marginea orasului, care are cam de toate (sauna, 2-3 bazine de jacuzzi, bazine interioare, exteriore, bazin olimpic)...
Posted 10 August 2010 - 11:30 AM
Foarte frumoasa manastirea. Parca ar fi un colt de rai, asa frumos se vede.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top