Un tanar a fost batut si amenintat de cativa tigani, intr-un autobuz din Bucuresti.
Desi mijlocul de transport in comun era plin, la o ora la care oamenii merg spre casa, nimeni nu a intervenit. Le-a fost teama sa intervina, nimeni nu a reactionat!
Un tanar batut si amenintat de cativa tigani
Cum ai reactiona intr-o situatie asemanatoare?
18 replies to this topic
Posted 12 July 2010 - 05:22 PM
Posted 12 July 2010 - 05:42 PM
Cand e vorba de tigani, nimeni nu se baga. La toti le e frica.
Posted 12 July 2010 - 06:57 PM
Lasi nu, dar nu suntem uniti.."fiecare pentru el" asa suntem..
Posted 12 July 2010 - 07:58 PM
Ba da, suntem un popor de lași și trădători. Istoria acestei țări ne-o demonstrează.
Posted 12 July 2010 - 08:35 PM
De fapt nu suntem uniti pentru ca suntem lasi si fricosi..
Posted 13 July 2010 - 10:14 AM
Da, dar totusi, voi ce ati face?
Pentru ca eu de exemplu n-as avea nici cea mai mica sansa sa contribui cu ceva. Ce sa fac? Sa chem politia? Si sa le zic ce? Ca sunt in autobuz?
Nu cred neaparat ca romanii sunt lasi, pur si simplu nu exista informare destula. Pana la urma ce anume putem face? Concret?
Pentru ca eu de exemplu n-as avea nici cea mai mica sansa sa contribui cu ceva. Ce sa fac? Sa chem politia? Si sa le zic ce? Ca sunt in autobuz?
Nu cred neaparat ca romanii sunt lasi, pur si simplu nu exista informare destula. Pana la urma ce anume putem face? Concret?
Posted 13 July 2010 - 02:55 PM
Şi dacă suni la poliţie, respectivii coboară la prima şi n-ai obţinut mare lucru, asta dacă e să mă refer strict la întâmplarea din autobuz. N-au sărit să îl scape pe respectivul, cu atât mai mult n-ar încerca să-i reţină cumva pe bătăuşi.
Totuşi, în zadar n-ar fi un apel la 112. Dacă ar vedea că oamenii sunt mai uniţi, pe viitor poate ar avea mai multe reţineri şi nu s-ar mai comporta aşa.
Ca femeie, dacă n-ai 1.80 sau pe acolo, nu poţi ajuta prea mult, pentru că e vorba de forţă fizică, să nu mai zic că îţi trebuie şi ceva experienţă, ca să nu ieşi prea şifonată dintre ei.
Bărbaţii... bărbaţii români, cei mai mulţi dintre ei, sunt cocoşi acasă şi-s bat nevasta. Atât. Se şi poate vedea.
Păcat.
Totuşi, în zadar n-ar fi un apel la 112. Dacă ar vedea că oamenii sunt mai uniţi, pe viitor poate ar avea mai multe reţineri şi nu s-ar mai comporta aşa.
Ca femeie, dacă n-ai 1.80 sau pe acolo, nu poţi ajuta prea mult, pentru că e vorba de forţă fizică, să nu mai zic că îţi trebuie şi ceva experienţă, ca să nu ieşi prea şifonată dintre ei.
Bărbaţii... bărbaţii români, cei mai mulţi dintre ei, sunt cocoşi acasă şi-s bat nevasta. Atât. Se şi poate vedea.
Păcat.
Posted 13 July 2010 - 04:00 PM
Nu stiu cum as reactiona...in prima instanta m-as teme, dar daca as fi cu inca o persoana nu as ezita sa imi fac curaj. Nu am trecut prin asemenea situatii. Desi port o teama imensa de cutit...
Posted 13 July 2010 - 04:43 PM
gbrgeorge, on Jul 13 2010, 17:00, said:
daca as fi cu inca o persoana nu as ezita sa imi fac curaj.
Nici ei, când sunt singuri, nu-s chiar aşa zmei, dar în grup prind curaj.
La fel se întâmplă şi de partea cealălaltă. De cele mai multe ori e de ajuns ca unul să ia atitudine, ca şi alţii să se implice.
Posted 13 July 2010 - 07:49 PM
Nu trebuie neapărat să sari și să le aplici o corecție derbedeilor.
- apel 112
- atenția mărită pentru a reține cât mai multe semnalmente, îmbrăcăminte, statură, etnie, semne particulare etc
- iar ulterior dacă e nevoie, să fii dispus să „pierzi” ceva timp pentru a-ți aduce contribuția la drumul către locul unde merită să stea astfel de specimene.
Posted 13 July 2010 - 08:28 PM
Daca as fi fost in acel autobuz...sigur nu as fi putut sa fac prea multe(adica nimic)nu ma ajuta suficient fizicul,si nu am nici experienta la lupte.
Posted 13 July 2010 - 11:58 PM
Am discutat subiectul si cu prietenii in fata blocului si cativa dintre ei nu sunt chiar de ignorat. Aceeasi concluzie au avut si ei si nu au ezitat sa-si manifeste curajul insotiti de cineva.
Posted 24 July 2010 - 02:31 PM
Bun... sa presupunem ca impreuna cu cativa prieteni le rupeam m**a;
legea romana e atat de prost facuta incat ciorile ma pot da in judecata si apoi cine stie ce pedepse iti iei doar ca i-ai sarit in ajutor unuia.
Nici politia nu face mai nimic in cazuri din astea; daca tine la protectia cetateanului, politia prima data trage si apoi pune intrebari in cazuri din astea.
Nici politia nu face mai nimic in cazuri din astea; daca tine la protectia cetateanului, politia prima data trage si apoi pune intrebari in cazuri din astea.
Posted 24 September 2010 - 12:56 AM
Catalin, on Jul 12 2010, 20:58, said:
Ba da, suntem un popor de lași și trădători. Istoria acestei țări ne-o demonstrează.
Nu este adevarat. Istoria acestei tari (exceptand razboaiele mondiale) poate sa demonstreze ca poporul roman nu a fost deloc un popor las. Acum sute de ani,romanii tineau piept turcilor,ca sa nu ii asupreasca si sa le ocupe teritoriul. In ziua de astazi,tiganii sunt bineveniti pe teritoriul Romaniei,ba chiar au si drepturi in plus fata de romani. Suntem lasi...si asta se vede zilnic. De cate ori nu ati auzit expresia "hai sa nu mergem peacolo ca aunt tigani". Romanilor le este frica de tigani. Teoretic si practic,in Romania sunt mai multi romani decat tigani. Ce-i drept,un tigan nu se ia niciodata de tine cand este singur,sau nu este pe langa satra lui (am patit-o). Oricum..romanii ar putea scapa de acest surplus colorat in orice clipa...dar nimeni nu face nimic. E trist...ce se intampla
Posted 24 September 2010 - 07:39 PM
Drepturile omului ar tine partea tiganilor daca ai incerca sa scapi de ei. Sunt o minoritate recunoscuta si nu ar fi o idee buna.
Suntem un popor de lasi de cel putin 20 de ani incoace. Nici macar o revolutie nu am fost in stare sa ne producem...
Suntem un popor de lasi de cel putin 20 de ani incoace. Nici macar o revolutie nu am fost in stare sa ne producem...
Posted 17 October 2010 - 12:01 PM
Nu trebuie sa fugi de ciori si nici sa te cramponezi de drepturi . Ar trebuii legile dure de tot, ca prin alte parti si sa vezi ca pleaca ei singuri unde le merge cu ciordeala . De ce nu vezi ciori prin Asia sau la arabi ? Pai ai toaca aia cu satirul a doua zi si ai si halesc la felul doi . Asta este treaba simpla .
Posted 19 October 2010 - 11:54 AM
eu am patit-o tot in autobuz. ma impingeau niste tiganci si nu aveam unde sa ma mai duc, asa ca le-am rugat frumos sa nu mai impinga ca nu mai e loc. nici n-am terminat bine de zis ca au si inceput sa ma injure de toate cele, sa ma faca romanca spurcata, una a vrut sa vina sa imi dea una ca cica asa ma invat minte sa nu mai comentez
nu a zis nimeni nimic, doar un baiat care era in fata mea m-a tras dupa el sa nu ma mai vada alea si sa se opreasca, atat. puteau sa ma bata mult si bine ca nu se baga nimeni.
Posted 22 October 2010 - 11:12 PM
Un filmulet foarte foarte bun. Nu mai zic de concluzie.
hoti de biciclete
hoti de biciclete
Posted 22 November 2010 - 05:16 PM
Bai destul de nasol, eu personal daca as avea vre-o putere as impusca toate ciorile din tara asta. Nu fac altceva decat sa fie ca o plaga pentru aceasta tara, nu fac nimic productiv si util, absolut nimic.
Dar asta este ce sa facem, traim intr-o tara in care unul care fura o gaina din curtea vecinului ia 5 ani, iar unul care fura miliarde de pe carduri nu sta nici un an in inchisoare, iar in anul ala sta si se joaca pe playstation in celula pe canapea ca e tasu procuror sau nu stiu ce mare mahar, WTF
( caz real cu unul din Craiova, nu dau nume, mai bine asa )....
Dar asta este ce sa facem, traim intr-o tara in care unul care fura o gaina din curtea vecinului ia 5 ani, iar unul care fura miliarde de pe carduri nu sta nici un an in inchisoare, iar in anul ala sta si se joaca pe playstation in celula pe canapea ca e tasu procuror sau nu stiu ce mare mahar, WTF
Edited by absirt, 22 November 2010 - 05:18 PM.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top