Jump to content

Romani arestati ptr spionaj

• You cannot reply to this topic
4 replies to this topic

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Cred ca sunteti la curent cu unul din scandalurile ce se invart acum pe la TV. Un numar de aproximativ 30 de romani au fost arestati ptr spionaj deoarece (si aici e tare) ascultau telefoanele diferitelor persoane din familie, cunoscuti etc. Acestia s-au folosit de niste softuri de interceptare a telefoanelor mobile cumpărate de pe internet, chiar dacă ştiau cu toţii că fac ceva ilegal. Fusesera arestate si persoanele care le puneau in vanzare pe internet si acuzate de încălcarea Legii Siguranţei Naţionale şi de infracţiuni informatice.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,072 posts
Am observat ca toate site-urile ce comercializau astfel de softuri, au disparut de pe internet. :good:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Pana sa fie scandalul asta, nici nu stiam ca exista astfel de softuri. Care era sistemul de lucru ? In ce constau astfel de aparaturi, daca pot sa le zic asa ?

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Pe telefoanele cu sistem de operare (blackberry si symbian, in principal) se instala un soft care replica la o alta destinatie convorbirile si mesajele care circulau prin respectivul telefon. Ca sa il instalezi tot ai nevoie de niste timp cu telefonul victimei, asa ca si ascultatii sunt un pic mototoli.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Eu am auzit se pot instala pe orice mobil doar printr-un SMS(asa umbla vorba pe la astia de la... serviciile secrete :P ). :good: Dar am impresia ca, la fel cum a zis florin, trebuie sa ai telefonul victimei ca sa faci nu-stiu-ce(ori sa introduci un cod care ti-l dau aia care trimit sms-ul prin care se asculta, ori sa trimiti tu sms de pe telefonul ala)... nu mai stiu sigur. :D Dar hai sa nu cream paranoia ;) sunt sigur ca nimeni nu este curios sa asculte ce vorbesc eu cu frate-miu despre ce mai face Gyc-u' :))

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users