In cazul in care esti atacat pe strada, in casa etc nu ai voie sa ripostezi decat daca detii o arma de acelasi nivel (nu stiu cum sa explic altfel) cu cea a atacatorului tau, altfel risti sa fii declarat tu vinovat ptr vatamare corporala sau mai rau.
Explicati-mi va rog, cine stie, cum se explica mai exact aceasta lege si ce trebuie sa invat din ea si cum trebuie sa reactioneze un om de rand in astfel de momente.
6 replies to this topic
Posted 06 May 2010 - 12:40 AM
Posted 06 May 2010 - 08:11 AM
Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita in stare de legitima aparare.
Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, impotriva altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public.
Este, de asemenea, in legitima aparare si acela care, din cauza tulburarii sau temerii, a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si imprejurarile in care s-a produs atacul.
Este legitima aparare si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin asemenea mijloace intr-o locuinta, incapere dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea.
Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, impotriva altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public.
Este, de asemenea, in legitima aparare si acela care, din cauza tulburarii sau temerii, a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si imprejurarile in care s-a produs atacul.
Este legitima aparare si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin asemenea mijloace intr-o locuinta, incapere dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea.
Posted 06 May 2010 - 08:40 AM
Inseamna ca depinde foarte mult si felul in care esti atacat si cum folosesti autoapararea proportionat cu gravitatea pericolului si imprejurarile in care s-a produs atacul.
Posted 06 May 2010 - 04:07 PM
Din păcate, depinde foarte mult de cum interpretează procurorul starea de fapt.
Posted 06 May 2010 - 05:15 PM
Stiu ca fusese la TV acum ceva vreme o vedeta care a fost pusa sub acuzare ptr omor.
Posted 06 May 2010 - 05:23 PM
Fostul sot al Romanitei Iovan a fost in cauza.
Posted 06 May 2010 - 07:56 PM
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top