Jump to content

Sighisoara

7 replies to this topic

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
De 4 ori am avut placerea sa vizitez Sighisoara. Un oras cu adevarat cetate ce explodeaza in frumusete mai ales dupa lasarea serii. Fiecare coltisor este luminat, fiecare strada este parca mai curata si este o placere sa faci o plimbare in intregul oras. La recensamantul din 2002, Sighisoara numara 32.304 locuitori, dar cred ca anual, cifra lor este depasita cu mult de vizitatori.

Posted Image Posted Image

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Ma numar printre cei care au fost nevoiti sa "viziteze" de foarte multe ori Sighisoara. Spun nevoiti pentru ca era punctul intermediar in drumul spre casa si trebuia sa fac o pauza pentru a astepta urmatorul tren. In urma cu niste anisori nu m-a impresionat decat prin faptul ca respectiva cetate a Sighisoarei este una dintre foarte putinele din lume inca locuite, cu stradutele mici si pietruite, in fine, cu un aer romantic, vechi. Acum, cand trec prin oras, de la fereastra masinii, observ multe schimbari: noaptea, luminile sunt extraordinare, ziua-o multime de flori impanzesc urbea. Este curat si te imbie la o plimbare pe jos.

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
Am inteles ca este printre primele 5 obiective turistice pe care un turist strain ar trebui sa le viziteze daca ajunge in Romania (alaturi de Delta, Marea Neagra, Nordul Moldovei, Statiunile de schi:Valea Prahovei si Straja, Ranca).
Spre rusinea mea nu am avut ocazia sa ajung la Sighisoara, insa este pus de acum un "semn de carte" pentru viitorul apropiat.

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Mie imi place foarte mult Sighisoara, cand urci in cetate ai brusc impresia ca esti in Evul Mediu. De cand eram mica am avut o fasciantie pentru ea, e locul meu preferat de "pauza". N-am stat niciodata mai mult de o ora-doua, dar am vizitat tot felul de muzee, biserici si alte lucruri interesante din zona si de fiecare data descopar lucruri noi.

Da, chiar mi se pare un "must see" al Romaniei.

Garfield

Member

• Members
  • PipPip
  • 176 posts
Imi place Sighisoara.

myyyhayyy06

Registered User

• Juniors
  • 2 posts
Sighisoara este un oras foarte foare frumos.
Pe langa Sighisoara as mai recomanda si Brasovul si Sibiul. Sunt deasemenea doua orase superbe

Adiere

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 438 posts
Sighisoara sper sa o vizitez in vara asta.
Imi doresc sa raman vreo doua zile, sa pot vedea tot ce mi-ar incanta ochiul. :)

Kristina

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 28 posts
Am locuit acolo vreo doi ani, si stau in fiecare vara cate doua luni, la bunicii mei. Este superb ! Pare un oras din occident, organizat, curat , emancipat . Pe langa acestea , obiectivul principal este desigur cetatea, care este superba. Daca vreti sa vizitati orasul va recomand vara, ca sa prindeti Festivalul Medieval. Sa nu treceti prin Sighisoara si sa nu vizitati cetatea !!!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users