Jump to content

Unde mergem de Paste ?

• You cannot reply to this topic
24 replies to this topic

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Eu il petrec la serviciu anul asta.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts

View Postmoni, on Mar 31 2010, 22:46, said:

Ziua de paste stau acasa si asteptam baietii cu fetita mea.

Moni, ar trebui sa explici tuturor ce inseamna obiceiul "stropitului", ca sa nu inteleaga altceva cei de pe aici in legatura cu asteptatul baietilor impreuna cu fetita ta de...aproape 2 ani :D

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Eu ma voi duce maine dimineata la tara, impreuna cu parintii, fratele meu, prietena lui si prietenul meu. Probabil o sa trecem pe la biserica maine noapte, dar eu stau doar la partea de afara, nu-mi place sa intru inauntru.
A doua zi vom vizita ceilalti bunici, si apoi vom face un ocol si pentru familia prietenei fratelui meu :)) (V-am ametit?). Sora ei a nascut in decembrie, si va fi primul ei Pasti.

Si apoi nu stiu exact ce planuri exista, dar probabil se vor intinde pana marti.

Si la noi exista obiceiul udatului :D Teoretic, baietii vin la fete si le "stropesc" (acum cu parfum) -pentru ca femeile sunt niste flori in caz ca n-ati inteles de ce ;) - si fetele ii servesc cu un ou rosu, un pahar de ceva, mancare etc.
Seamana cu colindatul.

Am zis teoretic pentru ca de cativa ani vin baietii la mine, si apoi ma duc si eu la urmatoarele fete, si tot asa, pana ne adunam cu totii intr-un loc.

moni

Member

• Members
  • PipPip
  • 92 posts

View PostNick, on Apr 1 2010, 19:35, said:

Moni, ar trebui sa explici tuturor ce inseamna obiceiul "stropitului", ca sa nu inteleaga altceva cei de pe aici in legatura cu asteptatul baietilor impreuna cu fetita ta de...aproape 2 ani :naughty:

Aici este o traditie.A doua zi de paste vin baietii sa stropesc femeile cu parfum.Baietii spun poezii si femeile da ou vopsit.Femeile ramane acasa si asteptam baietii.Sotul, si fiul merge sa stropeasca rudele, prietenii, vecinii.

Sarbatori fericite tuturori!

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Multumim, Moni! Paste fericit si tie!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users