Jump to content

Unde mergem de Paste ?

• You cannot reply to this topic
24 replies to this topic

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Parca ieri vorbeam de Craciun. Parca acum cateva zile se terminau cumparaturile specifice. Acum, a venit Pastele. Avem noroc si de vreme frumoasa in zilele astea si sunt sigur ca va fi la fel si in seara de Inviere. Sunt curios voi cum o sa petreceti, ce obiceiuri aveti, cum petreceti seara de Inviere.

De cativa ani, am obiceiul sa ma spal in dimineata de Paste cu apa in care peste noapte au stat cateva oua colorate. Se spune ca in anul ce vine o sa fii mai frumos :)

De Paste o sa fiu acasa in Bucuresti si voi petrece alaturi de parinti si frate, urmand sa se alature si alti membrii ai clanului Gabor sa o serbam si pe mama ce face 62 de ani.

December

Member

• Members
  • PipPip
  • 150 posts
De Paste stau acasa. Primul weekend de dupa ma duc 3 zile la Moieciu.

Overdose

Member

• Members
  • PipPip
  • 160 posts
Eu fac Paştele cu neamurile mele de olteni... :)
Am aşa în plan să dorm până fac gaură în pat.

Nu ştiu despre ce noroc de vreme frumoasă vorbeşti, că la mine plouă mocăneşte.

La mulţi ani mamei tale!

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
As profita si eu ca tine December daca as avea zile libere, dar demisia unui coleg ma va retine mai mult in campul muncii :)

Multumesc Overdose ptr urare. Pai si nici in seara de Inviere nu iesi ?

Overdose

Member

• Members
  • PipPip
  • 160 posts
Nu.
Musai să mă duc la horă'n sat, ori ce se organizează în noaptea aia?

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
La Bucuresti, in zona unde stau, ne strangem 10 - 15 persoane (gasca obisnuita) si mergem la o biserica de langa noi. Un motiv in plus sa stam de vorba sa ne intalnim cu altii si sa barfim. Este o seara speciala si poate de asta am obisnuit asa.

Overdose

Member

• Members
  • PipPip
  • 160 posts
Nu am încredere în ce spune biserica, iar pe cei mai mulţi popi îi detest.
Ţi-e clar că nu văd niciun rost să mă calc cu babele pe picioare sau să îmi pârlească cineva părul cu lumânarea.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Religia este una si am convingerea ca fiecare si-o "gestioneaza" cum crede de cuviinta. Acum iti inteleg retinerea de a iesi din casa ptr o asa seara.

Apropo de babe si de lumanari si lesin si toate nebuniile. Nu cred ca este an sa nu existe cazuri la mine acolo. Si totusi asta ii ambitioneaza sa mearga pana in biserica si sa ia lumina de la Parinte. Inteleg traditia, dar la fel de usor pot sta si afara in spate ptr ca pana acolo ajunge preotul.

Edited by gbrgeorge, 31 March 2010 - 08:23 AM.

Overdose

Member

• Members
  • PipPip
  • 160 posts
Religia nu-i decât o formă de manipulare a unor oameni creduli, obişnuiţi să facă şi să gândească aşa cum li se spune.
Credinţa fiecăruia e altceva, dar mă rog, nu-i vorba despre asta aici.

Pe mine mă amuză cum se lovesc şi se boscorodesc credincioşii.
Sau cum devin ei mai buni în noaptea aia.
Sau cum îşi propun diverse fapte măreţe şi le uită la două zile după.

Na, că parcă mi s-a făcut de mers la biserică.
Îs cârcotaşă de fel.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Stiu ca si Florin este de aceeasi parere, referitor la religie. Am avut discutii interminabile cu o doamna in topicul Adevaruri Biblice ale diferitelor religii.

Acelasi sentiment "de vina" ii ia pe oameni si in seara de Craciun. Pacat ca nu se pot auzi pe ei insisi.

Ziua de Paste in schimb mi se pare trista. Nu stiu de ce am acest asentiment. Nu dintr-un motiv anume ci parca din egoul interior.

Overdose

Member

• Members
  • PipPip
  • 160 posts
Ţi-aş face analiză pe ultimul rând din post...
Ţi-am zis că-s cârcotaşă. :P

Bon, deci la biserică nu mergem, nu din motivul pentru care o fac cei mai mulţi.
Grătare în familie, glume? Eu da.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Nu te provoc atunci :P Mi-e teama de carcotasi :P :P

Si la mine, masa festiva este o placere (dovada stau si cele 100 kg in viu pe care le am). Poate si ptr ca imi plac oualele fierte bine, dropul de miel (singura varianta de miel ce imi place) si altele. Nu mai continui ca poate unii dintre voi tin post.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts

View PostOverdose, on Mar 31 2010, 09:11, said:

Musai să mă duc la horă'n sat, ori ce se organizează în noaptea aia?

La discoteca, sa vezi cum isi mai scoate lumea un ochi cu sticla de bere sparta, ori sa asisti la un viol in prime time, ceva. Ultima moda.

December

Member

• Members
  • PipPip
  • 150 posts

View PostOverdose, on Mar 31 2010, 09:21, said:

Sau cum devin ei mai buni în noaptea aia.
Noi mergem la inviere ca asa-i regula. Dar io si naşu-meu continuam sa fumam in fata bisericii ca si intr-o zi normala si ne uitam in continuare la gagici.Marele avantaj e ca-s o gramada de gagici la un loc adunate de inviere.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Dezavantajul este ca sunt imbracate foarte decent. :P

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Conform uzantelor si obligatiilor: parinti, bunici, fini, nasi, prieteni... iar vin rupt :P

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
De data aceasta: Valencia, Alicante, Murcia si Madrid

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Ca si in ultimii 8 ani, raman pe plaiuri ...care n-au legatura cu Valencia si Alicante. Nici de data aceasta nu ajung acasa, insa curand trec sa vad Iasul (desigur, in interes de serviciu). De Paste, de obicei, mananc carne de miel (in restul anului, nu) + mers la biserica ( o ora). S-ar putea zice de-adevaratelea ca nu-s prea dusa la biserica (la propriu) :D . Atat. Poate ma intalnesc cu niste prieteni si nimic altceva.

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
De Paste la bunici la tara ne strangem toata gasca..asa e de cand m-am nascut :P
In noapte de inviere eu sunt soferul Luminii B)
"De cativa ani, am obiceiul sa ma spal in dimineata de Paste cu apa in care peste noapte au stat cateva oua colorate" Asa este si pe la noi!
La noi mai e o traditie[doar la noi] jucam remy vreo 24 de ore :)) Anu trecut am iesit pe 2/4.. Dupa matusa mea,si saptamana trecuta am avut antrenament si am iesit pe 3/3 :) urmeaza REVANSA :D
P.S. LA MULTI ANI mamei tale GBR !

moni

Member

• Members
  • PipPip
  • 92 posts
Ziua de paste stau acasa si asteptam baietii cu fetita mea.Dupa aceea mergem la Atid si acolo ramanem 4 sau 5 zile.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users