Mi se intampla destul de des sa astept, ca si client care trece pragul unui magazin, ca vanzatorul sa isi incheie convorbirea la telefonul mobil, convorbire care nu de putine ori dureaza minute bune (noroc cu ofertele astea..). Uneori nici nu se incheie aceasta convorbire si aud ceva de genu "stai un pic ca am un client..." se pune telefonul pe tejghea, mi se da sucul/berea/painea, restul de bani, si apoi spre iesirea din magazin continua convorbirea "...asa ..unde ramasesem..."
vi s-a intamplat? sau sunt eu singurul deranjat de lucrul asta...
16 replies to this topic
Posted 10 March 2010 - 10:01 AM
Posted 10 March 2010 - 10:41 AM
Asta tine de educatie si de respectul pentru client.
Posted 10 March 2010 - 01:13 PM
Mi s-a intamplat, dar nu ma deranjeaza atata timp cat eu intru in magazin si cer ce vreau el sa ma asculte, daca vorbeste la telefon si ma asculta si pe mine e cam..
Daca nu termina intr-un fel convorbirea incep sa marai
ii zic -"Ne miscam si noi mai cu talent?" daca nu are reactie ii urez sa-i mearga afacerea bine si caut alt magazin
Daca nu termina intr-un fel convorbirea incep sa marai
Posted 10 March 2010 - 02:00 PM
Eu penalizez cu 10% dins alariu fara nicio discutie orice persoana care vorbeste la telefon in magazin, indiferent de motiv. Chiar si eu cand ii sun, ies din magazin in depozit sau la vestiar si acolo se raspunde la telefon. Asta e politica majoritatii firmelor. Acum, asa cum spunea si Cata, tine de bunul lor simt cand se intrerup.
Posted 10 March 2010 - 02:27 PM
Cred ca se referea la magazinele astea mici, de cartier.
Normal ca la supermarket/hypermarket nu stau sa vorbeasca casierita la telefon.
Normal ca la supermarket/hypermarket nu stau sa vorbeasca casierita la telefon.
Posted 10 March 2010 - 06:22 PM
I se aduce la cunostinta patronului si daca se mai intampla, se evita magazinul cu buna stiinta.
Posted 10 March 2010 - 10:19 PM
O intamplare de cand lucram in alta parte, vorbeam la telefon non stop ca asa imi gaseam clientii sau asa puteam comunica cu ei ...
Eu la birou 4 colegi in showroom liberi si unu se aseaza la mine in fata, ii arat respectuos alt coleg liber si ala il vede si vine spre el.
Eu continuii convorbirea, in acest timp colegul il roag asa il ajute cu o oferta cu o prezentare cu un drive test cu ceva, ala nu el vrea cu mine , ii fac semn sa astepte putin ca vorbesc de o vanzare...
Omul imi face semn ca asteapta si nu e problema ca doar de aia a venit.
Eu vorbesc si am obiiceiul sa vb tare si sa plec cu telefonul la ureche si sa ma plimb in timp de vorbesc.
Dupa vreo 20 de min ma intorc pun telefonul jos si il intreb....lalala ce doreste. Imi zice domne va astept de o ora si ceva sa vobiti la tel nu se poate asa ceva, lasati clientii sa astepte.
II spun domne ala de la tel si el voia o masina si avea omul un milion de intrebari ca poate si dumneavoastra, dar imi pare rau ca ati asteptat
El in fine cateva divergente si vine intrebarea mea.Cu ce va pot ajuta.
- Care e cel mai mic pret la loganul alb ....la care eu am ramas masca nu stiam ce sa fac, si aud in spatele meu pe unu cum bufneste in ras, era in trecere si a auzit intrebarea....
Ca si completare, vindeam masini noi la dealerul Opel.
Ideea e ca unii sunt dispusi si au timp sa asculte convorbirea altora dar depinde de care este convorbirea, in cazul fufei de la magazinul din colt...nu e normal ca ea sa ma faca sa astept painea berea si sucu ca sa isi povesteasca ea Kasandra sau mai stiu eu ce serial....A doua oara daca se intampla nu mai trec pe la ea
Eu la birou 4 colegi in showroom liberi si unu se aseaza la mine in fata, ii arat respectuos alt coleg liber si ala il vede si vine spre el.
Eu continuii convorbirea, in acest timp colegul il roag asa il ajute cu o oferta cu o prezentare cu un drive test cu ceva, ala nu el vrea cu mine , ii fac semn sa astepte putin ca vorbesc de o vanzare...
Omul imi face semn ca asteapta si nu e problema ca doar de aia a venit.
Eu vorbesc si am obiiceiul sa vb tare si sa plec cu telefonul la ureche si sa ma plimb in timp de vorbesc.
Dupa vreo 20 de min ma intorc pun telefonul jos si il intreb....lalala ce doreste. Imi zice domne va astept de o ora si ceva sa vobiti la tel nu se poate asa ceva, lasati clientii sa astepte.
II spun domne ala de la tel si el voia o masina si avea omul un milion de intrebari ca poate si dumneavoastra, dar imi pare rau ca ati asteptat
El in fine cateva divergente si vine intrebarea mea.Cu ce va pot ajuta.
- Care e cel mai mic pret la loganul alb ....la care eu am ramas masca nu stiam ce sa fac, si aud in spatele meu pe unu cum bufneste in ras, era in trecere si a auzit intrebarea....
Ca si completare, vindeam masini noi la dealerul Opel.
Ideea e ca unii sunt dispusi si au timp sa asculte convorbirea altora dar depinde de care este convorbirea, in cazul fufei de la magazinul din colt...nu e normal ca ea sa ma faca sa astept painea berea si sucu ca sa isi povesteasca ea Kasandra sau mai stiu eu ce serial....A doua oara daca se intampla nu mai trec pe la ea
Edited by gabriel, 10 March 2010 - 10:21 PM.
Posted 10 March 2010 - 10:21 PM
Stiti ce ar trebui facut?! Te duci langa ei la tejghea, iti scoti tacticos telefonul si incepi si tu sa vorbesti... cat mai tare si cat mai multe aberatii
Bine, toate astea daca respectivul nu se catadicseste sa inchida cand vede ca are client
Bine, toate astea daca respectivul nu se catadicseste sa inchida cand vede ca are client
Posted 10 March 2010 - 10:25 PM
Da Gabriel, nu de astfel de cazuri era vorba, dar tare nenea ala, tu dealer Opel si el intreaba de Logan.
Posted 14 March 2010 - 05:09 PM
Intr-adevar, e vorba de chioscuri de cartier, nu super/hypermarketuri.
Mi-a placut tare ideea cum sa le dai peste nas (ca si client): sa scoti telefonul si sa incepi si tu sa vorbesti peste el, destul de tare...
Eu cred ca e foarte simplu sa rezolvi asta (ca si patron): oferi 1-2% din vanzari ca si comision la salariu. Sa vezi atunci serviabilitate...dupa 8 ore o sa-si faca calcule de cat a vandut, si cam cat vine 2% ciubucul lui.
Mi-a placut tare ideea cum sa le dai peste nas (ca si client): sa scoti telefonul si sa incepi si tu sa vorbesti peste el, destul de tare...
Eu cred ca e foarte simplu sa rezolvi asta (ca si patron): oferi 1-2% din vanzari ca si comision la salariu. Sa vezi atunci serviabilitate...dupa 8 ore o sa-si faca calcule de cat a vandut, si cam cat vine 2% ciubucul lui.
Edited by sean28, 14 March 2010 - 05:11 PM.
Posted 09 April 2010 - 06:09 PM
Atata timp cat asculta ce ii cer si imi ofera produsul, n-am vreo problema cu treaba asta; daca se intoarce mai "intr-o dunga", daca se face ocupat/a s.a.m.d. ... fac stanga-mprejur(ca tot n-am facut armata
) si ii umplu frigiderul(in gand sau soptit) in drum spre iesire.
Posted 01 May 2010 - 07:51 PM
Respectul fata de clientul care doreste sa cumpere ceva de la tine trebuie sa primeze in fata convorbirii cu cineva . Daca vi se intimpla asa ceva , eu cred ca ar trebuii sa parasiti de urgenta zona si sa nu mai dati pe acolo . Daca vinzatoarea sau vinzatorul au si o atitudine aiurea impotriva ta , cred ca este cazul ca patronul sa stie ce fel de angajati are si de ce vinzarile lui nu sunt destul de bune . Nu cred vreunul care sa ramina nepasator cind este vorba de bani . Asta numai daca sunt rude sau au alt fel de apropieri .
Posted 02 May 2010 - 08:54 AM
Ideea principala, cum ai scris si tu mai sus, este sa afle patronul sau un sef...fara acest lucru, nicio modificare nu va aparea. Ma intreb oare afara este la fel ?
Posted 03 June 2010 - 04:17 PM
Daca te referi la termenul afara ca si la strainatate , nu are cum sa fie asa in cele mai multe locuri . Cultura , caracterul si spiritul de afacere care sa aduca un venit si care sa multumeasca si clientul este ca de la cer la pamint , in mai toate locurile de pe la noi . Sunt intradevar zone in nord , care au vazut cu limpezime viitorul si putinta de a avea venit din ceva prezentat si vindut frumos . Dar nordul este departe si ajungem rar pe acolo .
Posted 04 June 2010 - 07:38 AM
Am intrat in cateva magazile cat am stat in Austria si pot sesiza o schimbare la un supermarket unde vanzatoarele, desi trecute usor de 40 de ani, au fost non-stop cu zambetul pe buze, s-au adresat intr-o maniera foarte eleganta si...ce e mai frumos...nu se simtea ca o fac fortat.
Posted 11 June 2010 - 03:13 PM
Acolo nu se forteaza nimeni . Asa este spiritul , viata de zi cu zi si educatia .
Posted 11 June 2010 - 06:16 PM
Am avut "neplacerea" sa dau peste o vanzatoare intr-un MALL in Bacau si pe care am "deranjat-o" in timp ce se uita la nu stiu ce film la TV. Cam greu s-a desprins de TV si mai mai sa faca o fractura de picior cand si-a balansat trupul de aproximativ 80 kg. Un scurt repros intemeiat si parca m-a paralizat cu privirea de indiferenta. Eram pe punctul de a-i face rau, dar...am ales calea mai calma si anume mi-am luat inghetata si m-am dus in lumea mea.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top