Jump to content

Atentie! Asigurarile de locuinte devin obligatorii in vara anului 2010

5 replies to this topic

eddy

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Din vara anului 2010 toate locuintele trebuie sa fie asigurate impotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecari de teren si inundatii).

Suntem peste 8 milioane de proprietarii din Romania obligati sa platim 10 EURO sau 20 EURO/an pentru asigurarea locuintei (prin legea 260/2008). Cei care nu doresc sa incheie asigurarea vor fi sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

Asigurarile obligatorii sunt o taxa noua impusa de stat, dar reprezinta in acelasi timp o afacere profitabila pentru firmele de asigurari si pentru agentii lor.

Scriu mai jos adresa unui site foarte bun care l-am gasit pe internet, site unde veti gasi toate informatiile referitoare la afacerea asigurarilor obligatorii:

www.reforma-asigurarilor.ro

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
O intrebare:
Eu am deja o asigurare pt apartament, intrucat am fost obligat odata cu contractarea unui credit cu ipoteca. Mai e nevoie sa fac inca o asigurare?

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Inca nu stiu nici ei ce sa zica.
Pt 20 euro pe care tu ii platesti pe an te despagubeste cu 20 000 euro, dar daca locuinta ta face mai mult de 20 000euro, tu ce faci cu restul de bani, de unde ii iei? "Si sunt voci ca ce eu nu ma asigur, nicio problema, ca la inceputul anului urmator cand vei merge la Circa Financiara sa iti platesti darile, o sa ai de plata o amenda pt faptul ca nu ti-ai asigurat OBLIGATORIU casa".
Ca in viziunea lor tu te-ai asigurat, obligatoriu, dar in fapt daca doamne fereste tie iti cade casa la cutremur sau ti-o ia apa, ca doar pt astea doua cataclisme esti asigurat si nimic mai mult, tu ce faci?
Si de aici se naste intrebarea pusa de tine Cata si nu numai.
Teoretic tu nu mai trebuie sa te asiguri si "OBLIGATORIU" tip RCA, ca deja ai o super asigurare gen "Casco", dar nu stie nimeni sa iti raspunda clar momentan.
Plus de asta, nu toate companiile participa la programul asta guvernamental. Oricum sa nu credeti ca va face guvernul ceva si pt noi, dar este tot un fel de reclama (vezi doamne ce am facut noi pt populatie) si un mod de ati mai lua bani din buzunar, ca tot avem de 4-5 ori pe an inundatii si alunecari de teren. :P

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Sorin, pai guvernul prin programul asta nu vrea decat sa se asigure ca in cazul unor inundatii, cutremure, etc a aruncat pisica moarta in curtea companiilor de asigurari. Nu fac nimic pt noi, ci doar scapa ei de orice responsabilitate in caz de ceva ...

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Pai sub aspectul asta faceam si eu referire. "Ca uite ce am facut noi, v-am obligat sa va asigurati ca sa nu mai dam noi bani la sinistrati". Ceva de genul. :doh:

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Eu personal am sa fac asigurare mult mai ampla la o firma de asigurari , cu ceva in jurul sumei de 150 lei la trei luni . Se refera la apartament .Apoi cred ca , daca aduci la cunostiinta celor care percep impozite prin acte faptul ca esti asigurat , acestia nu te vor taxa cu amenda . Dar pentru actele depuse in xerocopie legalizata va sfatuiesc sa , cereti numar de inregistrare la intrarea in evidenta . Daca totusi vreun destept te taxeaza cu amenda , calea de urmat este judecatoria cu cistig maxim , daca nu cumva actul normativ ( pe care eu nu l-am citit prevede ceva expres ) obliga la o asigurare minima si peste aceasta fiecare ce isi doreste . Mai trebuie vazut si daca prevederile normative spun ca , minimalul de asigurare obligatorie nu este prevazut ca real intr-un contract de asigurare cu firma privata , aspect care ar reprezenta o stupiditate majora . Dar intrebarea care si-o pune crestinul este : la etajele superioare si fara cursuri de ape in orase ce ar putea distruge blocul decit un cutremur sau un incendiu . Si apoi valoarea de dauna este la nivelul unui apartament care din putinul fiecaruia a fost cit de cit mai amenajat ? Pentru ca la nivel de tara unde se stringe fondul respectiv , inseamna ca este apocalipsa sa fie cutremure tot timpul sau incendii , ori inundatii majore . ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users