In 1938, la 27 ianuarie, Carol al II-lea decreta infiintarea "unui aeroport la Craiova, care sa serveasca si ca aerodrom militar, in caz de razboi".
Amplasat la sapte kilometri de centrul orasului Craiova, pe soseaua Craiova-Bucuresti, aeroportul deserveste practic intreaga regiune Oltenia, fiind cea mai apropiata poarta aeriana pentru judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Valcea.
Doua milioane de euro si un termen de executie de 12 luni. Acestea sunt coordonatele lucrarii de modernizare a Aeroportului din Craiova castigata de firmele Atlas si Polistart.
Fondurile provin de la Consiliul Judetean Dolj, dar autoritatile judetene asteapta Programul Operational Sectorial pe Transporturi pentru a accesa banii europeni necesari modernizarii pistei aeroportului.
Aeroport Craiova
5 replies to this topic
Posted 08 March 2010 - 03:47 PM
Posted 08 March 2010 - 03:56 PM
Ar fi frumos...
Posted 08 March 2010 - 10:20 PM
Nu stiu daca este acelasi proiect, dar englezii voiau sa investeasca masiv in zona respectiva, astfel incat Aeroportul Craiova sa devina un important nod de transport marfuri.
Stiu ca se discuta de deschiderea unui centru comercial, hoteluri, samd, dar probabil n-au cotizat destul lui Tony la momentul respectiv
Stiu ca se discuta de deschiderea unui centru comercial, hoteluri, samd, dar probabil n-au cotizat destul lui Tony la momentul respectiv
Posted 09 March 2010 - 12:43 AM
Nu are nici o treaba cu nici un englez vietnamez sau altcineva, totul va fi gata anul asta sunt deja la peste 50% cu lucrarile....
Posted 09 March 2010 - 06:25 PM
cand treceti pe langa aeroport, incetiniti si veti observa ca se munceste la acest aeroport
.
Posted 08 April 2010 - 09:06 AM
Abia acum autoritatile locale au întocmit documentatia pentru a acredita aeroportul din Banie ca unul cu regim international, caci denumirea sub care este cunoscut din 2002 de „Aeroportul International Craiova“ este data din burta. Aeroportul Craiova este international doar cu numele.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top