Jump to content

Vreau sa-mi vopsesc etrierii

23 replies to this topic

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Vreau sa vopsesc etrierii si capacul de la motor, sa vad ce iese.

Edited by Marius, 17 February 2010 - 02:58 PM.
Split topic

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Sfatul meu este sa dai cu pensula vopseaua pe etrieri, iese mai bine si tine mai mult. Mi le vopsisem si eu cu spraiul si dupa o saptamana se matuise, aratau naspa.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Chiar daca dau jos etrierii ?

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Da, nu adera bine vopseaua suflata (cu spraiul) in comparatie cu pensula.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Te mananca, a? :pfft: Eu(de fapt frate-miu ca eu eram la Timisoara) pe-ai mei nu i-am dat jos si au iesit binisor, zic eu. S-a mai dus din luciu cu timpul(ca doar vopseua e ptr Logan, "Rosu Passion" :good: ), dar inca arata bine.

Posted Image Posted Image Posted Image

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Exact la asta ma refeream si eu ca se duce luciu si dupa si vopseaua. Si eu i-am avut ca ai tai la inceput, dupa care am luat o vopsea normala si am dat-o cu pensula si este ok si acum.
Posted ImagePosted Image

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Momentan le am albastre etrierele. Arata super si sunt date cu spray. Ma mir ca au tinut toata iarna (adica deja au 4 luni). E vopsea speciala la voi, nu ?

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
George, din punctul meu de vedere, ai 2 variante:
1. Iei spray (eu am luat Duplicolor Brake Caliper) rezistent teoretic la temperaturi mari si dai pe etrierii montati
Se curata bine, se da cu degresant si se spray-aza din plin... Rezultatul este bun, atat timp cat pregatirea suprafetei a fost facuta temeinic
Eu am dat de 3 ori pe etrierii fata si 2 maini pe cei spate, acum sunt cateva nemultumiri insa nu reprosez decat mie lipsa de rabdare

2. Iei Foliatec, vopseaua de se aplica (,) cu pensula, dai etrierii jos, cureti la fel de temeinic si aplici
Rezultatele mai bune sunt cu Foliatec insa la fel si bataia de cap

Acum totul depinde de rabdarea si timpul tau liber :good:

Ca idee, var 1 mi-a luat cam 4 ore in fata blocului, cric OEM :pfft:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Sunt curios si de preturi. M-ar interesa acum ca mi-ai expus (si multumesc Dudu) varianta cu vopsea. Cred ca va tine ceva mai mult pe masina.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
...M-ar interesa acum ca mi-ai expus (si multumesc Dudu) varianta cu vopsea... :rolleyes: :slapb: :doh: , dar tu cu ce ii dadeai, cu cerneala?
Man, bani multi pe produse de fite (pana in 10 lei cutia de 1kg; daca ai drum pe la Bucale iti pot da din cutie, mai am 950 grame :)) ), parol. Eu am luat vopsea pe baza de ulei, daia de o dai pe ramele de la geam si arata ca noua. Tot asa am facut si eu cricul din dotare multa, multa rabdare la frecat, degresat cu diluant si pe urma cu o pensulica gen desen, dar aia mai mare; am pictat frumos si cu mare grija ca sa nu dau si pe unde nu trebuia. Rezultatul este in poza. :))

Edited by Borisake, 17 February 2010 - 09:36 PM.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Pai vopseaua e mai avantajoasta (calitativ si la durata) decat sprayul, nu ? Sorine, raman sa le vopsesc tot albastre si de data asta si cele 950 de grame nu cred ca o sa imi foloseasca :slapb: Oricum multumesc ptr "oferta" :doh:

Poate cand vin acasa dam o fuga sa luam o cutie albastra daca tot ai fost asa serviabil :rolleyes:

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
Eu am facut pana acum 2 masini cu spray de 10 RON din Selgros, ambele cu etrieri pe fata si tamburi pe spate.
Am curatat foarte bine cu peria de sarma si cu smirghel dupa care am degresat. Am izolat etrierii/tamburii si am dat 2-3 straturi de vopsea.

Ibiza cred ca am facut-o acum 3 ani si ultima oara cand am vazut-o etrierii erau ca si noi, in timp ce la tamburi au aparut cateva picaturi de rugina.
La Octavia dupa jumatate de an piesele vopsite erau ca in prima zi. N-am mai apucat sa vad evolutia lor in timp (prietenii stiu de ce :rolleyes: )
O sa pun poze cand ajung acasa

Edited by Clodius, 18 February 2010 - 09:47 AM.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts

View Postgbrgeorge, on Feb 18 2010, 07:23, said:

Pai vopseaua e mai avantajoasta (calitativ si la durata) decat sprayul, nu ? Sorine, raman sa le vopsesc tot albastre si de data asta si cele 950 de grame nu cred ca o sa imi foloseasca :P Oricum multumesc ptr "oferta" :P

Poate cand vin acasa dam o fuga sa luam o cutie albastra daca tot ai fost asa serviabil :pfft:
Tine aproape. :))

Georgik

Member

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
si eu am vopsit etrierele mele cu un spray special , a durat vreo 3 , 4 ore , nu mai zic de durerea de spate, febra musculara la degete :lol:
pana acum se prezinta exemplar

lucikandrei

Member

• Members
  • PipPip
  • 53 posts
O sa le vopsesc si eu dupa ce imi pun jantele ..... Vreau si eu un sfat : ce culoare sa ii vopsesc avand in vedere ca masina este gri ?!?!

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Negrii...daca ai si o folie pe masina ar da minunat.

Georgik

Member

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
pt negru zic un da si eu.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Eu zic ca depinde de jante. Trebuie sa aibe un contrast ca sa iasa in evidenta, nu! :))

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
ma bate si pe mine gandul sa imi vopsesc etrierii... Masina (LUPO, jante 15") fiind alba, m-am gandit la varianta: galben sau negru lucios... Dar intrebarea este: cu tamburii de pe spate ce fac? Ca nu i-as face intr-o nuanta care sa iasa in evidenta...

Edited by johnyBOY, 10 March 2010 - 10:47 AM.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Atunci negru lucios, ca nu sare asa in ochi precum galbenul.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users