Regulile sunt simple, postati un text informativ de tipul "stiati ca...?"
Stiati ca un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi?
Stiati ca 80% din rromi au un vocabular limitat la 1000 de cuvinte, din care mai mult de jumate sunt injuraturi?
125 replies to this topic
Posted 10 January 2009 - 06:40 PM
Posted 10 January 2009 - 07:04 PM
- Furnicile sunt cele mai numeroase animale de pe Terra si, in acelasi timp, creierul lor contine peste 250.000 de celule ? un veritabil record in lumea insectelor.
- Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului?
- Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului?
Posted 10 January 2009 - 07:59 PM
- Neil Amstrong a pasit pe luna cu piciorul stang?
- Carti de joc: Regele de Inima Rosie este singurul rege fara mustata!
- Sexul este cel mai bun calmant din lume, de zece ori este mai eficace dec?t valiumul.
- Orasele ocupa doar 2% din suprafata pamantului dar consuma 75% din resurse?
- Luna noastra se departeaza de Pamant cu 3 cm pe an.
- Carti de joc: Regele de Inima Rosie este singurul rege fara mustata!
- Sexul este cel mai bun calmant din lume, de zece ori este mai eficace dec?t valiumul.
- Orasele ocupa doar 2% din suprafata pamantului dar consuma 75% din resurse?
- Luna noastra se departeaza de Pamant cu 3 cm pe an.
Posted 10 January 2009 - 08:11 PM
Compania Nokia a fost infiintata in anul 1865 de catre Fredrik Idestam si producea hartie. Numele vine de la raul Nokianvirta si a fost oficializat in anul 1871
Posted 10 January 2009 - 08:24 PM
Stiati ca inima pompeaza peste 7000 litri sange pe zi, 2555 tone pe an cu 31,5 milioane batai?
O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi?
O persoana rade in medie de circa 15 ori pe zi?
Posted 10 January 2009 - 08:33 PM
Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
Posted 10 January 2009 - 10:07 PM
Cand stranuti, toate functiile corpului se opresc, chiar si inima.
Posted 11 January 2009 - 11:38 AM
- In medie, omul produce aproximativ 30.000 de litri de saliva in timpul vietii.
- O singura persoana din doua miliarde traieste 116 ani sau mai mult.
- Un om obişnuit aşteaptă cam două săptăm?ni din viaţă culoarea verde a semaforului?
- Se estimează că, ?n orice moment, 0.7% din populaţia globului este beată?
- O singura persoana din doua miliarde traieste 116 ani sau mai mult.
- Un om obişnuit aşteaptă cam două săptăm?ni din viaţă culoarea verde a semaforului?
- Se estimează că, ?n orice moment, 0.7% din populaţia globului este beată?
Posted 12 January 2009 - 01:05 AM
Stiati ca prima locomotiva cu abur avea viteza maxima de 8 km/h?
Posted 12 January 2009 - 08:36 AM
Stiati ca raportat la populatia pe glob,unui barbat ii revin 3 femei...(aporximativ).
Posted 12 January 2009 - 08:38 AM
Primul mesaj text scurt (SMS) a fost trimis in 1992, de la un calculator catre un telefon, in Marea Britanie? Primul mesaj scris de la telefon la telefon a fost trimis un an mai tarziu, in Finlanda.
Posted 12 January 2009 - 12:28 PM
Stiati ca in Europa este un foarte vechi obicei, intalnit de asemenea si in Romania, care spune ca pentru a-ti merge bine tot anul, prima persoana care iti trece pragul casei in noul an trebuie sa fie un barbat.
Posted 12 January 2009 - 12:54 PM
- Atunci c?nd muşchii funcţionează, ei produc acid lactic, pe care organismul ?l elimină cu ajutorul ficatului. ?n cazul unui efort susţinut, acidul lactic nu mai poate fi eliminat ?n totalitate, astfel el se acumulează şi determină dureri musculare: aceasta este febra musculară.
- Autostrada Eisenhower din S.U.A. cere ca din fiecare cinci mile una sa fie dreapta. Aceste sectiuni drepte folosesc pe timp de razboi sau alte urgente.
- In fiecare episod din ?Seinfeld? apare un Superman pe undeva.
- Nici un cuvant din limba engleza nu rimeaza cu ?month? (luna).
- Autostrada Eisenhower din S.U.A. cere ca din fiecare cinci mile una sa fie dreapta. Aceste sectiuni drepte folosesc pe timp de razboi sau alte urgente.
- In fiecare episod din ?Seinfeld? apare un Superman pe undeva.
- Nici un cuvant din limba engleza nu rimeaza cu ?month? (luna).
Posted 13 January 2009 - 08:29 AM
- Inima unei crevete este " gazduita " in cap.
- Mai mult de 50% persoane, din lumea intreaga, n-au dat niciodata si nici nu au primit vreodata apeluri telefonice.
- 35% din cei care se folosesc de anunturile matrimoniale sunt deja casatoriti.
- Ca si amprentele digitale, amprenta limbii este diferita la fiecare persoana.
- Mai mult de 50% persoane, din lumea intreaga, n-au dat niciodata si nici nu au primit vreodata apeluri telefonice.
- 35% din cei care se folosesc de anunturile matrimoniale sunt deja casatoriti.
- Ca si amprentele digitale, amprenta limbii este diferita la fiecare persoana.
Posted 13 January 2009 - 09:14 AM
Stiati ca circulatia pe partea stanga a drumului care provine de la Englezi si s-a implementat in mai multe tari care s-au aflat sub dominatia lor se datoreaza doar unui vechi obicei. Calaretii umblau pe partea stanga a drumului ca sa poata sa scoata sabia cu mana dreapta si sa lupte tot cu mana dreapta in cazul in care vine un alt calaret suspect din contrasens.
Altfel nu are nici un avantaj considerabil.
Dar ma intreb...ce faceau stangaci?
Altfel nu are nici un avantaj considerabil.
Dar ma intreb...ce faceau stangaci?
Edited by msanyix, 13 January 2009 - 09:19 AM.
Posted 15 January 2009 - 02:34 PM
Stiati ca:
- flacara olimpica este aprinsa de la soare cu o lentila focala
- un om adult are 32 de dinti
- cerbii isi inlocuiesc anual coarnele
Posted 15 January 2009 - 02:48 PM
Nu stiam decat numarul dintilor. 
Stiati ca
- cei mai tineri parinti din lume au avut 8 si 9 ani si au trait in China, pe la 1910 ?
- in acest moment sunt mai multi oameni in viata decat au murit de-a lungul timpului ?
Stiati ca
- cei mai tineri parinti din lume au avut 8 si 9 ani si au trait in China, pe la 1910 ?
- in acest moment sunt mai multi oameni in viata decat au murit de-a lungul timpului ?
Posted 18 January 2009 - 09:12 AM
1. Cel mai lung cuvant din DEX are 25 de litere si este : ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE. Sunt si alte cuvinte mai lungi, si anume termeni medicali sau din chimie: DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZa (36 de litere).
2. Localitatea din Romania care are cea mai lunga denumire este un sat din judetul Brasov: Statiunea Climaterica Sambata (27 de litere).
3. Cuvantul cel mai lung ce contine o singura consoana este: ACIOAIEI (8 litere)
4. Cuvantul cel mai scurt ce denumeste o localitate din Romania este Ip.
5. Singurele cacofonii acceptate in limba romana sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalereasca, biserica catolica, epoca capitalista, Banca Comerciala.
6. Un om care traieste 70 de ani rosteste peste un miliard ce cuvinte.
2. Localitatea din Romania care are cea mai lunga denumire este un sat din judetul Brasov: Statiunea Climaterica Sambata (27 de litere).
3. Cuvantul cel mai lung ce contine o singura consoana este: ACIOAIEI (8 litere)
4. Cuvantul cel mai scurt ce denumeste o localitate din Romania este Ip.
5. Singurele cacofonii acceptate in limba romana sunt: Ion Luca Caragiale, tactica cavalereasca, biserica catolica, epoca capitalista, Banca Comerciala.
6. Un om care traieste 70 de ani rosteste peste un miliard ce cuvinte.
Posted 19 January 2009 - 01:12 AM
Stiati ca:
- Inima umana creeaza destula presiune pentru a arunca sangele pe o distanta de 10 m.
- Simtul de miros al unei furnici este la fel de puternic ca al unui caine
- Un kg de uraniu are energie cat sase milioane de kg de carbune.
Posted 23 January 2009 - 12:53 AM
Stiati ca:
- Delfinii dorm cu un ochi deschis
- O furnica poate sa supravietuiasca pana la doua saptamani sub apa
- O persoana poate trai fara mancare pana la o luna, dar fara apa numai o saptamana
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top