Jump to content

Motorizare 1.2 TSI pentru Skoda Octavia

• You cannot reply to this topic
5 replies to this topic

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Skoda Octavia va avea o noua motorizare pe benzina in patru cilindri si cu turbina, 1.2 TSI / 77kW.
Acest motor este deja disponibil pentru modelul Yeti si dispune de un cuplu maxim de 175 Nm la 1550 – 4100 rpm.
Motorul poate fi cuplat fie la o cutie manuala cu sase viteze sau o transmisie DSG cu sapte viteze.

Posted Image

Producatorul sustine ca motorul are un consum de 5.7 l/100 km si emisii record de 114 gCO2/km indeplinind norma de poluare EU5.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Cifrele nu arata rau, dar eu cred ca totusi va fi "submotorizat" acest model de echipare.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Cu 1.4 au dat lovitura, acum incearca marea cu degetul.

cristi

Member

• Members
  • PipPip
  • 120 posts
Cosider ca in momentul in care s-au decis sa puna acest motor au facut ei niste teste, nu cred ca doar incerca marea cu degetul desi asa pare.

Clodius

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 304 posts
Am pus in tabel datele care "se simt" la pedala la cateva motoare foarte populare pe masinile VAG si care au aproximativ aceeasi CP (nu am luat in considerare 1.4 TSI). In afara de 1.9 TDI care are are cuplu aproape dublu, dar doar la 1900 rpm, restul sunt perdante in fata micutului 1.2 TSI.
Daca luam in considerare si impozitul si asigurarea mai mici, eu l-as alege daca mi-as lua motor pe benzina

Attached Files

Edited by Clodius, 03 May 2010 - 10:09 PM.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
am condus SUPERB cu motor 1.4TSi de 125CP, la o masa a masinii in gol de 1482kg. Masina se misca foarte bine, nu pare in nici un moment submotorizata. Octavia are 1285 kg, deci nu vad de ce nu ar fi un motor bun ptr ea acest 1.2TSi. Cifrele ptr comparatia de mai sus sunt: 10.5 suta si 201 viteza maxima ptr SUPERB, 10.9 suta si 191 viteza maxima ptr Octavia.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users