Jump to content

Schimbarea numerelor de inmatriculare ale masinii

• You cannot reply to this topic
7 replies to this topic

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Sa zicem ca as dori sa imi schimb numerele de inmatriculare (atentie, nu placutele) cu o alta combinatie. Se poate acest lucru, de ce acte am nevoie si ce costuri implica?

Aritmetica mea spune ca voi avea nevoie de alte placute (la rand sau preferentiale), un alt certificat de inmatriculare, si nu stiu daca trebuie schimbata si cartea de identitate.

As putea eventual intr-o prima faza sa rezerv numerele pe care le doresc si sa fac schimbarea de acte si table la o data ulterioara?

martinje

Member

• Members
  • PipPip
  • 109 posts
cartea nu se schimba ci doar se completeaza.
costurile sunt aproape aceleasi ca si cand ai inmatriculao prima data.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts

View Postflorin, on Jan 30 2010, 11:09, said:

As putea eventual intr-o prima faza sa rezerv numerele pe care le doresc si sa fac schimbarea de acte si table la o data ulterioara?
Am cautat pe site-ul DRPCIV si uite ce am gasit:

ORDIN nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006
privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

ART. 28 said:

Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, nu se mai efectueaza serviciile de rezervare a unei combinatii a numarului de inmatriculare. Persoanele care au achitat anterior contravaloarea tarifului de rezervare a unui numar de inmatriculare beneficiaza in continuare de serviciile achitate, dar nu mai mult de un an de la achitarea acestora.

Deci nu vei putea merge sa rezervi o anumita combinatie de numere, fara sa faci o inmatriculare.
In schimb se pot pastra numerele de inmatriculare in cazul instrainarii autovehicolului.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Iar pe cartea de identitate vor fi completate doua rubrici ale proprietarilor consecutive cu numele tau, dar numere de inmatriculare diferite.

razvan4u2

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
doresc sa inscriu un auto pe numele meu si v-as ruga cu unele informatii :)
autoturismul, inmatriculat in romania, l-am cumparat acum doi ani de la cineva din SB, eu fiind din DJ. mi-a dat cartea de identitate a autovehiculului(este securizata cu holograma) si certificatul de inmatriculare, acum 2 saptamani am facut itp-ul. ce acte ar fi necesare si la ce institutii trebuie sa merg pentru pt a trece auto de pe numele fostului proprietar care e din SB pe numele meu in jud. DJ, itp-ul mai este valabil la schimbarea proprietarului? multumesc anticipat! :)

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Gasesti aici: Inmatricularea unui autovehicul inmatriculat anterior in Romania

razvan4u2

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
ms mult

razvan4u2

Registered User

• Juniors
  • 3 posts
Pentru cei care vor sa faca transcrieri auto (schimbarea proprietarului), am modificat o postare ce am gasit-o pe forum la situatia cu care m-am intalnit recent cand mi-am inscris dacia, auzind zvonurile despre noua lege care se presupune ca va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2012. dacat sa risc sa platesc 1000-1500 euro taxa pt dacia mea... nu am vrut sa risc si am inmatriculat-o p numele meu acum de sarbatori. am scris (modificat) toti pasii dar, dak nu va descurcati singuri, puteti apela la o firma de intermedieri auto si va costa aprox. 100 lei in plus.

Pasul 1: contractul de vanzare cumparare
Impreuna cu fostul proprietar:
- redactarea unui contract de vanzare-cumparare de catre o persoana competenta. 3 exemplare incusiv cu certificate de radiere in josul paginii.
Acte necesare:
- buletinul vanzatorului
- buletinul cumparatorului
- cartea de identitate a masinii
Nota: din acest moment avem la dispozitie 30 zile pentru inmatriculare; altfel platim amenda 50 ron la primarie - (mie nu mi-au dat amenda si au trecut aproape 2 ani - depinde de primarii) - vezi Pasul 6

Pasul 2: identificare RAR. Obtinerea certificatului de Autenticitate (valabil 60 zile)
- programare la RAR pentru identificare. In cazul RAR Timis programarea se pate face numai telefonic.
- prezentarea auto pentru identificare
Acte necesare:
- carte de identitate
- buletinul de identitate al cumparatorului (deja proprietar conform contractului de Vanzare-Cumparare)
- contractul de Vanzare-Cumparare (e necesar la ridicare Certificatului de Autentificare deoarece in cartea de identitate a masinii figureaza fostul proprietar)
Nota: ridicarea actelor se face de obicei a doua zi(eu l-am luat in aprox. o ora).

Pasul 3: optional: verificarea tehnica (doar daca este expirata)
Acte necesare:
- buletin
- cartea de identitate a masinii
- certif. de inmatric. al auto
- eventual contract de Vanzare-Cumparare ca sa dovedesti ca e auto. tau

Pasul 4: intocmirea fisei de inmatriculare
- procurare fisa de inmatriculare de la o firma de intermediari auto
- dactilografierea fisei de inmatriculare. Acte necesare: buletinul cumparatorului, carte de identitate a masinii
- semnatura vanzatorului pe cartea de identitate
- stampilla de la primaria vanzatorului cum ca impozitul este platit pe auto in cauza
- stampila de la primaria cumparatorului ca dovada a impunerii auto (va fi pusa la Pasul 6)

Pasul 5: certificatul fiscal al vanzatorului (e valabil 10 zile)
- vanzatorul trebuie sa obtina de la primaria lui un "Certificat Fiscal" conform caruia nu are datorii la organul financiar care il are in evidenta.
Nota: daca are restante la alte impozite si taxe (casa, teren, alta masina, etc) trebuie achitate de catre el.

Pasul 6: depunerea dosarului pentru impunere la primarie. Are ca rezultat amplasare unei stampile pe fisa de inmatriculare
.La primaria Timisoara: Camera 24
- dosar plic
- declaratie de impunere completata cu mana (declaratie tip primita de pe hol 0 ron) ("Declaratie fiscala / Decizie de impunere"). Nota: Prin asta soliciti la primarie sa fi luat in evidenta si cu noua achizitie auto.
- contract de Vanzare - Cumparare original
- certificat fiscal al vanzatorului - dovedeste ca vanzatorul are impozitul pe auto platit pe anul respectiv (valabilitatea este scrisa in josul paginii, de obicei 15-20 zile, depinde in ce perioada a lunii mergi sa il faci) (vezi Pasul 5)
- fisa de inmatriculare completata conform Pasul 3
- copie xerox dupa buletin
- copie xerox dupa cartea de identitate a masinii
- OPTIONAL: amenda 50 ron daca ai intarziat dupa 30 zile de la data intocmirii contractului de Vanzare - Cumparare (Camera 26 - alte taxe). Daca ajungi aici e bine sa platesti si taxa de inmatriculare de 52 lei necesara la Pasul 7 fara de care nu te poti prezenta la Pasul 7(transcrierea la politie-inmatriculari).
Nota: ridicarea fisei de inmatriculare se face de obicei a doua zi tot de la primarie (de verificat stampila pusa)

Pasul 7: Inmatricularea(transcrierea) la Politie
Acte necesare:
- cererea de inmatriculare (se ia de la birourile de acte auto)
- fisa de inmatriculare (vezi Pasul 4)
- contract de vanzare-cumparare
- chitanta CEC 37 lei (taxa eliberare certificat de inmatriculare - platita la CEC)
- cartea de identitate in original
- certificatul de inmatriculare vechi, cu care se va face si dovada ca ITP e valabila(dak e cazul). Nota: Pe talon trebuie sa fie scris pe spate "Instrainat catre <noul proprietar> la data ..."
- certificat de autenticitate RAR (e valabil 60 zile)
- chitanta 52 lei la primarie la financiar (taxa de inamtriculare)
- asigurarea obligatorie de raspundere civila. Nota: trebuie sa fie valabila in ziua depunerii actelor de inmatriculare, facuta pe minim 6 luni - se restituie dupa compararea cu copia xerox
- chitanta 40 lei - taxa placilor cu numerele de inmatriculare(+45 lei dak sunt preferentiale<40+45total=85 lei> - se palteste la ghiseul de la inmatriculari la depunerea acestor acte)
- copie xerox asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
- copie xerox contract de Vanzare-Cumparare
- copie xerox buletin
- copie xerox asigurare
- copie xerox carte de identitate a vehiculului
- numere de inmatriculare vechi (daca vrei sa le schimbi)
Nota: este bine sa aveti si actele in original dupa care ati facut copiile xerox, in caz ca vi se solicita la ghisee, pt a nu fi nevoiti sa faceti mai multe drumuri si sa stati mai mult va cozi.
>>>ATUNCI CAND SE INMATRICULEAZA AUTOTURISMUL PE NUMELE NOULUI PROPRIETAR AUTOMAT SE FACE IN SISTEM SI RADIEREA DE PE NUMELE VECHIULUI POPRIETAR, NU MAI E NEVOIE DE ALTE DEMERSURI DIN PARTEA VECHIULUI SAU NOULUI PROPRIETAR IN VEDEREA RADIERII AUTO.<<<
Pe mine, ca si cumparator, m-a costat doar pentru acte : 110(RAR) + 160RCA(6luni) + 52(taxa inmatric.- PRIMARIE) + 37(taxa certif. de inmatric.- CEC) + 40/85(placile cu numerele) = 444 lei (in afara de drumuri facute, xerocopii si alte taxe se ajunge si la 500 lei, poate si mai mult, depinde de situatie). Inmatricularea am facut-o pe 28 decembrie 2011, dar luati mai multi bani la voi k nu se stie... :doh: ca in Romania... :shock: :good:MULTA RABDARE SI BAFTA SA AVETI !!! :) B)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users