Jump to content

Sunt romanii prosti sau destepti?

84 replies to this topic

Poll: Increderea romanilor (28 member(s) have cast votes)

Cine/ce considerati ca poarta vina situatiei in care ne aflam?

1. Guvernul (21 votes [27.63%])

Percentage of vote: 27.63%

2. Parlamentul (13 votes [17.11%])

Percentage of vote: 17.11%

3. Justitia - judecatori/procurori (16 votes [21.05%])

Percentage of vote: 21.05%

4. Politia (6 votes [7.89%])

Percentage of vote: 7.89%

5. Administratia locala - primariile/consiliile judetene (7 votes [9.21%])

Percentage of vote: 9.21%

6. Presa - jurnalistii (7 votes [9.21%])

Percentage of vote: 9.21%

7. Alte categorii/institutii (6 votes [7.89%])

Percentage of vote: 7.89%

Vote Guests cannot vote

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Betivi la volan :doh:

gajasebi

Member

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
Nu am putut sa votez, pentru ca nu ai facut o rubrica pentru "Toti astea" (in afara de presa). Sa fiu sincer (dar si cu o oarecare rusine) ca romanii sunt prosti, incepem sa semanam cu americanii. Dar trebuie sa mentionez ca cei care fac exceptie sunt niste oamenii foarte inteligenti, de "valoare". Eu cred ca atata timp cat o sa fie OTV, manele, foame de bani, romanul tot prost o sa ramana. Mie personal mie scarba cand din greseala dau pe OTV, ma ingrozesc, inchid TV-ul si ma pun sa citesc ca sa recuperez neuronii muriti in cei 2-3 secunde de vizionat postul respectiv. Sa ma iertati daca v-am jignit, sau ceva de genul, eu sunt maghiar (va rog sa nu credeti ca de aia am zis ca romanii sunt prosti, pentru ca eu sunt maghiar, dar traiesc in Romania, si ma declar roman , tin la tara mea, pentru ca este unica in lumea, si nici o data nu as vrea sa traiesc in alta parte. Nu ma cred nici destept, sau foarte inteligent (116 IQ), dar in viata mea am invatat, am evitat orice chestie care iti dauneaza intelectual, si am si evitat anturaje de genul. Si nu este nici o urma de speranta ca poporul sa isi revina, asta este!

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Gajasebi, fiecare dintre noi are puterea de a schimba ceva. Schimbarea nu va incepe niciodata la nivel macro, ci micro. Arunca o piatra in apa si cercurile se vor inmulti.....Problema se poate rezolva daca 1 OM , un singur OM incep SA SCHIMBE ceva in jurul lui. Eu cred foarte tare in puterea exemplului. Si cercurile se vor inmulti.....

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts

View PostNick, on Jul 21 2009, 15:42, said:

daca 1 OM , un singur OM incep SA SCHIMBE ceva in jurul lui. Eu cred foarte tare in puterea exemplului. Si cercurile se vor inmulti.....

Bine zis Nick.
Exact de asa ceva este nevoie pentru schimbare. Practic trebuie inceput de undeva si "undeva-ul" asta suntem noi insine.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
e greu dragii mei sa schimbam ceva. Ptr ca la noi in tara coruptia inca UCIDE. in cateva zile vom afla rezultatul expertilor din UE daca lupta impotriva coruptiei si reforma in justitie au facut progrese. pe ei mai greu ii pacalesti.

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Acced la ce a spus " cristina " In majoritatea cazurilor . Asa este .....................dar nu trebuie sa fim dezamagiti . Cu toate acestea daca treceti putin muntii in Transilvania sa vedeti ca se simte un alt curent de opinie si de departe o alta mentalitate . Sper sa ajungem toti sa fim apreciati de cei din vest pentru ca , avem multe valori adevarate . Numai ca , aceste valori ar trebuii sa nu se vinda pe nimic altora si sa ramina linga noi . Fiti fara grija ..............daca au idei bune ai cauta sigur altii .....................si atunci trebuie sa promoveze natia lor si spiritul nostru . Cointeresarea materiala vine din urma ......si vine sigur . Rabdarea lasa de dorit . :D

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts

View PostDaniel777, on Jul 28 2009, 19:17, said:

[...]Cu toate acestea daca treceti putin muntii in Transilvania sa vedeti ca se simte un alt curent de opinie si de departe o alta mentalitate[...]
Te contrazic aici. Nu e nimic adevarat, e doar un stereotip ce a prins la noi. Cei de acolo nu sunt nici mai buni si nici mai rai. Sunt tot o apa si-un pamant.
Deja au inceput sa ma plictisesca aceste stereotipuri cu "banatu'i fruncea" bla bla bla...
Stii bancul asta:
De ce nu se duc ardelenii sambata la spectacol?
- Pentru ca ii apuca rasul duminica in biserica.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts

View PostCatalin, on Jul 28 2009, 19:47, said:

Te contrazic aici. Nu e nimic adevarat, e doar un stereotip ce a prins la noi. Cei de acolo nu sunt nici mai buni si nici mai rai. Sunt tot o apa si-un pamant.
Deja au inceput sa ma plictisesca aceste stereotipuri cu "banatu'i fruncea" bla bla bla...

Sunt de acord cu opinia ta. Permanent aud afirmatii (deja nu mai suna a intrebari) de genul: "asa-i ca-s oamenii mai buni pe acolo!". Sigur ca suntem diferiti noi, oltenii, de ardeleni si de moldoveni (asta ca sa spun la modul general). Dar DIFERENTA nu consta in faptul ca suntem mai putin sau mai mult civilizati. Sincer, ii apreciez mult pe ardeleni, sunt linistiti, insa vin acasa entuziasmata sa ii aud, sa ii vad pe ai mei. Pana la urma un singur lucru trebuie sa ne straduim sa facem : SA FIM OAMENI!

Patricia

Member

• Members
  • PipPip
  • 190 posts
Daniel777 eu nu prea am inteles ce vrei sa spui in postul tau si nu inteleg de ce tot folosesti punctele alea.

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Draga Patricia : In postul meu spuneam ca in principiu dar nu in totalitate , sunt de acord cu cele prezentate de " cristina " la pagina 2 . Apoi punctele la care faci tu referire sunt puse acolo pentru ca frazele puteau fi dezvoltate dar nu am vrut sa fac o telenovela . Era o parere personala si ramin la ea si in ce priveste partea de nord vest a tarii , cu toate ca eu am trait , traiesc si in prezent in partea de sud . Dar asa cum a mai spus cineva aici tot ce conteaza este sa fim pina la urma OAMENI ! Acum esti e acord cu mine si cu ceilalti sau te mai gindesti ? :emo-secret:

Elvis

Registered User

• Juniors
  • 9 posts
o sa va scriu cateva versuri..........si totusi am o dilema .......din stramosi razboinici cum de-am iesit atat de nevolnici? Viaţa asta-i bun pierdut
C?nd n-o trăieşti cum ai fi vrut!
Şi-acum ar vrea un neam călău
S-arunce jug ?n g?tul tău:
E rău destul că ne-am născut,
Mai vrem şi-al doilea rău?

Din zei de-am fi scobor?tori,
C-o moarte tot suntem datori!
Totuna e dac-ai murit
Flăcău ori moş ?ng?rbovit;
Dar nu-i totuna leu să mori
Ori c?ine-nlănţuit.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
In tara sau in strainatate... tot romani :shock:

Posted Image

Yeah... right...

Posted Image

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
"Rom?nii sunt deştepţi" e un slogan foarte "la moda" si des folosit. Mereu auzi, mai ales c?nd vine vorba de ?nvăţăm?nt, că "rom?nul e mai deştept ca restul europenilor". Se preamăreşte sistemul de ?nvăţăm?nt care de fapt este ?nvechit şi trebuie reformat din temelii.
Cum se face atunci că suntem ?n coada Europei?
Rom?nia nu a fost şi nici nu este un loc unde deşteptăciunea să fie preţuită.
Catedre importante ale marilor universităţi americane şi europene sunt conduse de profesori rom?ni. ?n acest timp ?nvăţăm?ntul universitar rom?nesc a ajuns printre cele mai slabe din Europa, cu facultăţi de familie ?n care diplomele şi doctoratele sa iau pe bani şi pe bandă rulantă.
Despre sistemul de promovare, pile, relaţii, concursuri de competenţă profesională, ce să mai comentăm?
?ntr-un fel sau altul viaţa grea pe care am dus-o şi pe care o ducem ne face să acţionăm ?ntr-o manieră ce adesea poate să ne ?ncadreze ?n categoria proştilor. E foarte adevărat că prostul care nu-i fudul se zice că nu-i prost destul iar unii după ce că sunt proşti, mai şi semnalizează.
Se zice că prostia este infinit mai fascinantă dec?t inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu.
In concluzie cred ca Rom?nia este locul unde se ia cea mai proastă decizie posibilă care este susţinută p?nă ?n p?nzele albe de un incompetent şi gaşca lui de pupincurişti, acolo unde legile lui Murphy pălesc ?n faţa realităţii mult prea absurde. Rom?nia e locul unde ar trebui să fie raiul pe păm?nt dar deocamdată este doar ţara unde oamenii sunt deştepţi, dar numai ca indivizi, pentru că ?n grup devin o turmă stupidă, uşor de manevrat şi prostit. :shock:

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Cred ca am mai dat exemplul asta candva (scuze daca ma repet): spunea un patron strain ca ar da orice ca in echipa lui sa fie un roman. Este extraordinar: inventiv, inteligent, harnic etc. Dar niciodata nu vrea doi romani in acelasi loc: nu au pareri comune, nu-si doresc decat sa-si faca rau unul altuia etc.
Zici bine, Catalin, cand vorbesti despre efectul de turma. Ca individualitate, romanul e grozav, problema e turma. Inca nu reusim sa transformam turma in popor, in natiune. Degeaba vorbesc mintile noastre de aur despre unitate: ne lipseste cu desavarsire.
Nu reusesc sa vad reactia anti-prostie, anti-incompetenta. Ne place turma. Ai zice ca ne-am criogenat singuri creierul. Nu inteleg de ce nu incercam sa spunem cu totii un "NU" raspicat incompetentilor, escrocheriei, falimentului politic, social...
Romanii nu-s prosti. Si daca nu-s prosti, de ce tara e reprezentata de nulitati? Romanii sunt destepti. Si daca-s destepti, de ce fac pe prostii?

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Cine intelege ce zice stimabilul? :))

Sau asta: :))

Edited by Robotelu, 16 October 2009 - 09:42 AM.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts

View Posttinkerbell, on Oct 16 2009, 21:38, said:

@ robotelu: la sfarsit parca intra in coma :D doame, ce face bautura din oameni :(

Uite si fratiorii lui, aproape la fel de beti ;) :lol:

Lugoj 2 betivi

Rupti in gura

Rupt in gura 2 :D

Edited by Robotelu, 17 October 2009 - 08:02 PM.

ionutblv

Member

• Members
  • PipPip
  • 193 posts
romanii sunt prosti ca multi lureaza peste 10-11 ore pentru un salar de mizerie
romanii sunt "destepti" ,ma refer la cei cu afaceri "curate" :)

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Deci pana la urma cum e bre? mireni... meri...!? :)

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts

View PostMarius, on Feb 28 2009, 15:23, said:

Foarte interesanta ideea din attachments:

"ATITUDINEA oamenilor face diferenţa.
Studiind comportamentul persoanelor din ţările bogate, descoperim că marea parte a populaţiei respectă următoarele reguli (ordinea nu este importantă):
1. Etica
2. Ordinea şi curăţenia
3. Integritatea şi cinstea
4. Punctualitatea
5. Resposabilitatea
6. Dorinţa de perfecţionare
7. Respectul pentru legi şi regulamente
8. Respectul pentru drepturile celorlalţi
9. Dragostea pentru muncă
10. Efortul pentru a face economii şi cheltuiala cu chibzuinţă
Are Rom?nia nevoie de alte legi?
Nu ar fi oare de ajuns să respectăm cu toţii aceste 10 reguli simple?
Suntem săraci pur şi simplu din cauza atitudinii noastre.
Ne lipseşte caracterul pentru a ne comporta după aceste principii de bază ale funcţionării societăţii.
Dacă vom aştepta ca Guvernul să ne rezolve problemele noastre, vom aştepta toată viaţa.
"

View PostRobotelu, on Apr 23 2009, 19:02, said:

Se zice ca intelepciunea se dobandeste in timp si ca cine n-are batrani, sa-si cumpere. Da' cand vezi asemenea specimene... :good:
http://www.sport.ro/show/cel-mai-adevarat-...l?autoplay=true

Da suntem PROSTI, pt ca nu suntem RESPONSABILI, ne uitam la ce face cel de langa noi, nu la noi, mai bine rad de el decat sa il ajut eventual il ajut sa se duca mai rau la fund, nu avem grija de ce se gaseste in jurul nostu mai bine distrugem si noi ca si asa nu conteaza, dar salivam ca un caine turbat cand mergem in calatorii in alte tari si vedem ca ei au cu ce sa se laude, ei se ajuta, statul ii ajuta, ei sunt civilizati, noi nu; ce rost are sa ne mai batem capul si cu asta, un grec mai bine nu isi face safteaua decat sa pleci nemultumit de la el, pecand un Ro nu se simte bine daca nu te-a prostit un pic macar, asa ca sa se simta el smecher si exemplele pot continua.
Am fost destepti acum suntem lasi, parsivi, indolenti, nepasatori, POSESIVI, suntem in stare sa ne furam de la gura unl altuia numai ca sa o ducem noi mai bine.
Am votat Guvernul pt ca de la ei invatam sa fim ca ei.
Se apropie votarea si sincer nu stiu cu cine sa votez, ce sa fac, sa schimb un hot cu alt hot chiar nu stiu; aveam de gand sa merg si sa ii votez pe toti asta ca sa se anuleze votul meu si sa fiu impacat cu mine ca nu mi-a furat nimeni votul, dar cineva mi-a explicat ca daca fac asta o sa-l ajut pe cel de pe locul 1.
Deci ce sa fac ca sa fiu mandru de mine, de faptele mele pt ca am reusit sa schimb ceva?
Nu sunt si de fapt nu am apreciat niciodata (la superlativ) omul destept, am apreciat mai mult omul istet, pt ca a stiut tot timpul sa se adapteze si cred ca lui ii pasa.

Tie iti pasa?
Nu ma laud ca nu am cu ce, abia in 2006 am iesit prima data din tara la Greci cu masina, trecand prin Bulgaria si primul meu instinct a fost acela de a face comparatii si astazi am la activ 12 tari vizitate si ce am inteles eu din toate excursiile mele,... ca nici in 50 de ani nu vom intelege ca trebuie sa ne respectam noi pe noi si cele 10 reguli de baza despre care vorbea Marius.

Haideti sa facem o campanie nationala pt a Responabiliza si Respecta pe cel de langa tine.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Borisake, fii tu primul care va respecta acele reguli enumerate mai sus! Asa te vei simti mandru de tine. Si, daca fiecare dintre noi va face asta, asta inseamna ca suntem responsabili si de la fiecare dintre noi va invata inca cineva. Nu putem schimba totul, atata timp cat nu incepem cu noi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users