Am o vila cu 5 apartamente pe care vreau sa le inchiriez ca apartamente de serviciu intr-o vila pe malul marii in Mangalia. Vin oamenii in delegatie la santierul naval si au de stat 1, 2,3 saptamani pana la 2-3 luni - iar la hotel costa firma o avere.
Intrebare : din punct vedere al legalitatii - cod CAEN 5590 in registrul comertului - se considera activitate turistica - si trebuie sa fac clasificare a cladirii, sau nu se considera activitate turistica - care cred ca este inscrisa in registrul comertului la 5520?
Am cautat definitia "turistului" si am gasit ceva vag - dar in general am inteles ca se refera la cei care vin intr-o localitate si desfasoara activitati neremunerate, si nu este cazul la segmentul de piata pe care il vizez eu.
3 replies to this topic
Posted 25 January 2010 - 06:02 AM
Posted 25 January 2010 - 10:25 AM
Camelia, uite ce am gasit eu:
Definitia turistului
Orice persoana care se deplaseaza spre un loc situat in afara resedintei sale obisnuite pentru o perioada mai mica de 12 luni si ale carei motive principale de calatorie sunt altele decat exercitarea unei activitati remunerate in locul vizitat, poarta numele de turist.
cod CAEN 5520 - Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata
cod CAEN 5590 - Alte servicii de cazare
Dar de ce nu mergi pe activitate de inchiriere?
cod CAEN 6820 - Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.
Definitia turistului
Orice persoana care se deplaseaza spre un loc situat in afara resedintei sale obisnuite pentru o perioada mai mica de 12 luni si ale carei motive principale de calatorie sunt altele decat exercitarea unei activitati remunerate in locul vizitat, poarta numele de turist.
cod CAEN 5520 - Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata
cod CAEN 5590 - Alte servicii de cazare
Dar de ce nu mergi pe activitate de inchiriere?
cod CAEN 6820 - Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.
Posted 27 January 2010 - 07:39 AM
Multumesc Marius, o sa incerc si cu cod CAEN 6820.
Posted 27 April 2010 - 04:15 PM
si eu iti recomand cod CAEN 6820, pentru ca nu ai nevoie de clasificare (numar de stele)
pe factura poti sa scrii "Inchiriere perioada xx-yy" evita sa folosesti "cazare perioada xx-yy" si e totul ok
pe factura poti sa scrii "Inchiriere perioada xx-yy" evita sa folosesti "cazare perioada xx-yy" si e totul ok
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top