Jump to content

Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class

25 replies to this topic

Poll: Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class (17 member(s) have cast votes)

Care ar fi alegerea voastra ?

1. Audi A4 (3 votes [17.65%])

Percentage of vote: 17.65%

2. BMW Seria 3 (3 votes [17.65%])

Percentage of vote: 17.65%

3. Mercedes C-Class (11 votes [64.71%])

Percentage of vote: 64.71%

Vote Guests cannot vote

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
[fs=Audi A4 vs BMW Seria 3 vs Mercedes C-Class]Care ar fi alegerea voastra dintre cele trei modele ?
Va propun sa discutam aici despre aceste trei modele, cele mai vandute si cautate, din clasa premium.
Astept de la voi sa va argumentati alegerea, dar totusi as aprecia sa nu intram prea mult in detalii tehnice ce nu pot fi intelese de toata lumea, ori daca o faceti, va rog sa si explicati pe intelesul tuturor.[/fs]
Sa vedem despre ce masini discutam (in ordine alfabetica):

Audi A4 preturi intre 27,256 € - 41,252 €

Ofera prestanta, dar si un sentiment de uniforma.
Mult, mult mai bun decat vechiul A4, noul model este mai silentios si comfortabil. Este mult mai mult spatiu decat la vechiul model incat poti crede ca A4 face parte dintr-o clasa superioara. Calitatea este ridicata si finisarile de exceptie.
Majoritatea opteaza pentru 2.0 TDI de 140 CP, ceea ce se traduce printr-o masina relativ rapida, cu 0-100 km/h in 9.4 secunde si 220 km/h viteza maxima si economica. Motorul de 1.8 litri TFSI e mai rapid, dar consuma mai mult. Un propulsor interesant este 3.0 V6 Quattro, rapid si nu foarte scump de intretinut.
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

BMW Seria 3 preturi intre 22,400 € - 39,300 €

Cauciucurile run-flat strica un pic din confort, iar setarea sportiva face ca masina sa se simta un pic cam rigida, comparativ cu rivalii sai. Seria 3 sta bine la capitolul spatiu, totusi, iar toate BMW-urile sunt masini silentioase si rafinate.
Motoarele de baza cu patru cilindri, 318i si 318d, sunt decente, plus 320i, 320d si 323d, care mai adauga o idee de putere si cele cinci variante de sase-cilindri in linie, 325i, 330i, 335i, 330d si 335d, care sunt toate rapide. Insa diesel-urile fac legea si aici, 320d are 177 CP, atinge 100 km/h in 7,9 secunde si are viteza maxima de 230 km/h si, daca vrei performante si economie de combustibil, poti alege 335d cu doua turbine, care are 286 CP, atinge 100 km/h in 6,2 secunde, are viteza maxima de 250 km/h, iar consumul mediu este 5,6 l/100 km.
Calitatea fabricatiei si feeling-ul general sunt exceptionale. Masina beneficiaza de o manevrabilitate superioara, datorata arhitecturii cu tractiune spate.

Mercedes C-Class preturi intre 26,860 € - 40,910 €

Noua generatie este mult peste cea precedenta cand vine vorba despre design, dinamica si calitate. Arata senzational, Mercedes a scapat de designul imbatranit . C-Class este unul dintre cele mai bune sedanuri premium de clasa medie existente pe piata.
Gama de motoare incepe de la 1.8 litri benzina supraalimentat sau 2.1 litri diesel. Motoarele V6 incep de la 2.5 litri benzina, urmeaza 3.0 litri, pana la 3.5 litri. Alegerea cea buna este probabil 3.0 diesel V6 224 CP.
Daca il configurezi corect, C-Class poate fi singurul sedan de clasa medie care poate fi descris drept "cool". C-Class este fantastic de bine construit, are un design reusit, motor si cutie foarte bine setate; pur si simplu nu-i poti reprosa nimic. Senzatia pe care o aveai in S-Class acum a devenit disponibila in C-Class.

De asemenea va rog sa postati si completari cu privire la specificatii tehnice, optionale, diferente, poze etc.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
sunt primul care a votat.
Am votat ptr MERCEDES. Argumentul meu... Imi place foarte mult designul acestui model. Are linii curate, moderat intre elegant si sportiv, dar are ceva anume care il face sa il vezi in multime... Si asta fara sa fie strident...

Si AUDI este desenat frumos, dar mie personal imi placea mai mult modelul inlocuit... Mai echilibrat ca design...

Alegerea mea ar fi un C 63AMG, daca as avea banii sa o intretin (nu sa o cumpar)... Este o masina fenomenala, cu cel mai puternic motor aspirat si cred ca cel mai frumos sunet al motorului... Mie imi da fiori cand o aud...

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Bmw-ul iese din optiunile mele, din cauza design-ului, care e monoton. Alegerea trebuie sa o fac intre Mercedes si Audi.

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Mercedes pentru design si BMW pentru motoare, mai ales 335d-ul care mi se pare demential

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Si eu merg pe Mercedes si Audi. Nu ma dau in vant dupa Mercedes, dar asta este bine rau.
Votat Mercedesul.

Edited by Borisake, 13 January 2010 - 02:56 PM.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
E imposibil sa nu iti placa modelul asta de C. Pe mine m-a captat mai mult decat a facut-o Audi si BMW. Am impresia ca e aparut in urma celorlalte 2 masini.

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Am oscilat intre Audi si Mercedes, in final alegand ultima varianta si anume Mercedes. Ambele sunt frumoase si dotate, dar parca mai bine aranjata este ceea ce am votat eu. Parerea mea. :doh:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Astazi un prieten se uita pe internet dupa un bmw modelul nou. A gasit undeva intre 12.000-13.000 an 2006 si cat de cat dotat. Nu cred ca la fel de accesibile sunt si celelalte 2 modele.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
Acest model de A4 si C nu...
Dar un coleg si-a luat A6 din 2006 cu 14.800 euro inmatriculat... Si seria 5 se gaseste cam in aceeasi bani... Dieseluri de 2.0l...

dragos_suma

Junior Member

• Members
  • Pip
  • 38 posts
Hmm grea decizie :P

Cu toate ca am ales Mercedes, nu ma pot abtine sa nu spun ca as vrea sa am cate una din fiecare. Toate cele 3 modele au si bune si rele atat tehnic cat si ca imagine, aici poate cea mai afectata marca este BMW fiind asociata "cocalarilor" :)).

Ce nu inteleg este de ce nu au fost adaugate in poll si alte masini , gen Lexus IS , Volvo V60 , Saab 95 , Alfa , Infiniti G37. :))

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Dragos am pus in poll pe cele mai cunoscute marci premium, in plus unele modele mentionate de tine nici nu pot fi incadrate in aceasta clasa, avand in vedere calitatea fabricatiei, finisajele, detalii, imagine de marca, etc.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Fa tu Dragos un topic cu masinile care crezi ca pot fi comparate pe langa cele din acel topic. :good:

vali

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 491 posts
Mercedes-ul ar fi alegerea mea, Audi fiind pe locul 2. BMW nici nu intra in discutie pt mine.

demy

Member

• Members
  • PipPip
  • 228 posts

View Postdudu, on Jan 13 2010, 14:49, said:

Mercedes pentru design si BMW pentru motoare, mai ales 335d-ul care mi se pare demential

Asta ar fi si optiunea mea. :good: (Votat Mercedes).

Edited by demy, 14 January 2010 - 03:16 PM.

johnyBOY

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 686 posts
nu credeam asta daca mi se spunea.. toate voturile ptr MERCEDES pana acum

vali

Member

• Members
  • PipPipPip
  • 491 posts
Dupa ce am mers cu noul C mi-a fost clar ca isi merita toti banii. Este o masina extraordinara si chiar daca nu sunt fan diesel, 220 CDI este cred cea mai buna varianta pt acest model

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Per total, consider o marca mai de lux Mercedes. Ca o curiozitate, am fost plimbat cateva zile prin diferite parcuri de masini avariate. Acum realizez ca nu am vazut aproape niciun mercedes sau macar piese de schimb (gen bari, usi etc).

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Mercedes-ul asta e printre putinele care imi plac si il pun pe primul loc :good: La foarte mica distanta de el se claseaza Audi B) . BMW nu ma tenteaza in nici un fel... poate daca l-as castiga la vreo tombola. ;)

gabriel

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 726 posts
Azi am mers cu c-ul de 3000 , Nu imi place interiorul deloc, si era o masina super dotata, tot ce m-a atras este clima si volanul cu 12 butoane la care am stat 1 ora sa resetez service-ul, cu multe ledulete pe acolo in rest nu imi place.
As alege bmw pt motorul ala , il am la firma dar masina nu e inmatriculata, este bestial cum poate sa traga.
Ma asteptam ca si mercedesul sa traga la fel sau cat decat apropiat dar senzatia pe care o ofera mercedesul este mai de relaxare decat de sportivitate.
Probabil o sa aleg mercedul tocmai cand o sa am 50 de ani, pana atunci nu ma vad cu nici unu.

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Mercedes-ul imi place cum arata. BMW-ul este comun,Audi nu ma "atrage"(acest model). Doar din punct de vedere al design-ului,nu am avut ocazia sa testez una din ele :naughty:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users