Jump to content

Alegerea unui televizor CRT, LCD sau plasma pentru casa/apartament

1 reply to this topic

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Cum este un element esential nu putem sa il luam la intamplare. Iata in continuare cateva sfaturi si recomandari in legatura cu aceasta achizitie.

Trebuie sa fim atenti la:
  • - dimensiunea diagonalei - trebuie tinut cont si de marimea camerei in care doresti sa il amplasezi si cat de aproape vei fi de ecran;
  • - ecranul poate fi curbat sau plat - cele cu ecran curbat sunt mai ieftine, dar nu ofera o imagine de o calitate la fel de buna. Cele mai bune sunt ecranele cu cristale lichide, dar acestea sunt mai scumpe;
  • - calitatea imaginii - diferentele de imagine sunt observabile cu ochiul liber atunci cand te uiti la televizoare diferite;
  • - reflexia ecranului - aceasta duce la o receptionare dificila a imaginii. Trebuie intrebat vanzatorul cum se comporta televizorul respectiv in cazul in care incaperea nu este intunecoasa;
  • - numarul de canale;
  • - redarea imaginii in format 16:9;
  • - compatibilitate cu sistemele PAL, SECAM, NTSC ;
  • - TELETEXT;
  • - posibilitatea conectarii cu alte aparate electronice - Home Cinema, DVD player, Play Station, Video, Calculator, Combina Muzicala. Nu uita sa cumperi si cablurile necesare pentru aceste conexiuni;
  • - sunet Dolby sau Stereo;
  • - asigurarea garantiei si service-ului - preferabil este ca perioada de garantie sa fie cat mai lunga si sa ai puncte service in orasul in care locuiesti.

In functie de dimensiunile incaperii si locului unde va fi amplasat televizorul trebuie sa va alegeti marimea ecranului. Pentru acest lucru trebuie sa masurati distanta de la TV pana la locul (locurile) de unde veti privi televizorul si in functie de aceasta distanta veti calcula diagonala maxima recomandata a televizorului dvs.
Televizoarele cu tub (CRT) se recomanda ca distanta de privire sa fie mai mare de 6 ori decat diagonala televizorului, o distanta mai scurta poate dauna ochilor.
Televizoarele LCD sau plasma nu sunt la fel de daunatoare, insa pentru o buna vizionare se recomanda ca distanta de privire sa fie de 3 ori mai mare decat diagonala televizorului, dar este acceptabil chiar si un raport de doar 1,5.

ionutcar12

Registered User

• Juniors
  • 1 posts
Sunt sfaturi foarte utile. Felicitari initiatorului! Eu mi-am cumparat o plasma de la Philips pentru ca imi place foarte mult calitatea lor

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users