A doua zi m-au sunat si am ajuns la o intelegere cu ei (9.550 euro intrucat masina avea intr-adevar 3 ani in momentul asigurarii). Am discutat cu cei de la CSA si mi s-a spus ca este corect dpdv al lor intrucat intr-adevar in CIV nu era precizat anul fabricatiei, doar in talon, si nu aveam factura de achizitie. Sincer nici nu mai aveam rabdare si am conisderat inutil sa mai astept cateva luni pt a obtine inca 1.200 euro.
Masina a fost pusa la licitatie si s-a castigat pt 2.600 euro, urmeaza sa o vand saptamana viitoare, iar restul de bani il primesc de la Credit Europe Asigurari dupa ce le trimit contractul de v-c.
"In urma unui accident suferit cu autoturismul Skoda Octavia cu nr. de inmatriculare .... am deschis dosarul Casco de dauna cu societatea Credit Europe Asigurari. In urma studierii dosarului s-a concluzionat “dauna totala” urmand a fi despagubit cu valoarea asigurata.
Conform contracului de casco ....nr. ...din data de 08/12/2008 autoturismul este asigurat la valoarea de 12.626 euro insa societatea a concluzionat ca masina este supraasigurata, reducand la aproximativ jumatate suma despagubirii (5.950 euro) urmand sa primesc si diferenta de prima de asigurare de 297,08 euro:
Valoare autoturism conform raport Evaloare EurotaxGlass’s: 5.950 EUR cu TVA
Valoare recuperabile (efectuata pe baza fotografiilor): 1.487,50 EUR
Diferenta cota de prima: 297,08 EUR
Valoare despagubire: 6.247 EUR
Valoare despagubire cu pastrarea epavei:: 4.759,50 EUR
Problema este ca aceasta reducere de suma asigurata nu este conforma cu conditiile contractuale sau cu legislatia, si pe care eu il consider un abuz din partea Credit Europe Asigurari. Am cerut lamuriri in aceasta privinta primind din partea Domniilor lor o noua propunere, de data aceasta cu o suma mai mare 8.066,43 euro calculata in urmatorul mod:
Valoare auto nou conform site oficial Skoda: 12.727,05 euro + 717 euro (optionale) = 13.444,05 euro
Valoare uzura: 40 %
Valoare reala conform conditiilor de asigurare: 13.444,05 euro – 40% = 8.066,43 euro
Masina este pusa in circulatie in 28.11.2005, dar in certificatul de inmatriculare la anul fabricatiei este trecut 2006, conform normelor Politiei Romane. Acesta din urma (2006) a fost luat in considerare de catre Credit Europe Asigurari la momentul incheierii politei Casco aplicandu-se un procent de uzura de 10% pe an de aici rezultand valoarea asigurata de 12.626 euro.
Conform articolului “XI. CONSTATAREA, EVALUAREA PAGUBELOR SI PLATA DESPĂGUBIRILOR”, punctul 7, litera c) din Conditiile Generale de Asigurare,
“7. Despăgubirea nu poate depăsi suma asigurată, nici cuantumul pagubei si nici valoarea reală a autovehiculului la data producerii riscului asigurat. Astfel:
c. valoarea reală a autovehiculului la data producerii riscului asigurat este egală cu valoarea din nou la acea dată, la care se aplică coeficientul valorii rămase luat în considerare la încheierea asigurării.”
ceea ce ar duce la o Valoare reala : 13.444,05 euro – 20% = 10.755,24 euro intrucat anul la care trebuie raportata valoarea uzurii este cel al incheierii asigurarii (i.e. 2008)
Domnii de la Credit Europe incearca in acest mod sa abuzeze relatia contractuala pe care o am cu dumnealor, reducand suma de despagubit nefiind acoperiti dpdv contractual si tergiversand plata despagubirii.
Ma adresez Dumneavoastra in speranta ca veti putea media si grabi plata despagubirii in conformitate cu prevederile contractuale si legislatia in vigoare"
Edited by Clodius, 31 December 2009 - 05:00 PM.
Sign In
Create Account

Back to top