Jump to content

Sunt afaceri care prospera pe timp de criza?

36 replies to this topic

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
Exista oare afaceri care sa prospere pe timp de criza?
Este clar ca produsele si serviciile de lux au avut de suferit.
Dar unde s-au dus acesti clienti?

Un exemplu este DACIA. este cumparata in Europa de toti cei care pana acum nu si-au permis o masina noua.
Cei care au avut 2-3 masini second si-au dorit intotdeauna sa urce intr-o masina cu 0 Km la bord, si acum au ocazia.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Da. Casele de amanet au succes in conditiile restrangerii credi­telor acordate de banci. Ele functioneaza conform reglementa­ri­lor IFN-urilor, imprumuturile au ga­rantii soli­de, in principal aur care nu se de­va­lorizeaza.

PS: IFN = Institutie Finan­ciara Nebancara

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Eu am in Focsani un prieten care detine o firma de consultanta ptr autorizari, reglementari legate de MEDIU.

Amenzile sunt foarte mari si decat sa intrii in vizorul GARZII DE MEDIU, mai bine ai consultanta si eviti orice probleme.

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
Domenii care merg pe timp de criza:
1. consultanta
2. marketing...toate firmele cauta piete noi, clienti, mai ales pe timp de criza
3. afaceri si magazine "on-line"...chirie mica pt hosting :emo-yessir:
4. amaneturile..bine zis Marius
5. hotelurile de 2-3 stele, in defavoarea celor de 4-5 stele ...va spun din experienta proprie
6. CE AR MAI FI?... e interesant!

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Sean, de marketing (partea de publicitate) se cam feresc firmele sa mai investeasca. Cel putin asta simt in comert. Ai dreptate in cazul firmelor ce ofera servicii de marketing mici, accesibile.
Despre magazinele on-line, cred ca inca lumea nu e informata cum trebuie si nu cred in siguranta cumpararii pe internet.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Cineva care nu cred sa moara vreodata de foame, fie ca e criza, fie ca nu, sunt notarii (zice tata, care a tot umblat in ultimul timp pe la 'mnealor)

Edited by Nick, 27 December 2009 - 09:37 AM.

Catalin

Devoted Member

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 3,541 posts
Da intradevar, dar şi lor le-au scăzut veniturile odată cu căderea pieţei imobiliare. O suma incasau când erau multe tranzacţii şi la preţurile acelea umflate, iar acum comisioanele nu cred că mai sunt aşa consistente.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Daca as avea din nou 18 ani, as alege sa invat DREPTUL. Apoi sa ma lipesc de un barou de avocatura. Procese o sa fie mereu.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Sa nu uitam nici de pompele funebre. "Vrei, nu vrei, tot la noi ajungi!" ;)

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts

View Postgbrgeorge, on Dec 27 2009, 11:10, said:

Daca as avea din nou 18 ani, as alege sa invat DREPTUL. Apoi sa ma lipesc de un barou de avocatura. Procese o sa fie mereu.
Nu e asa usor! Daca nu esti un avocat capabil si cu rezultate, procesele te ocolesc ...

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Imi dau seama Marius ca fara rezultate nu te baga nimeni in seama...

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Jocurile de noroc. Pe timp de criza lumea joaca in draci. Se vede, suntem ca in 96 din nou, tara in rahat si noi jucam la bingo si visam case si masini.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Atunci afacerea tip CARITAS era in floare...

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Brokerii din asigurari. Din Iunie se introduce Asigurarea Obligatorie la Imobil.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Daca stii mai multe despre Asigurarea Obligatorie la Imobil, deschide si tu un topic in aria Legislatie. Cred ca e util sa stim si noi mai multe. :shock:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Chiar ieri vorbeam cu cineva de afaceri ce prospera pe timp de criza si i-am aratat topicul asta. Si mi-a mai zis ceva. Standuri de legume fructe.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
O sa ma ocup de asta in curand, de Asigurari, deci aviz amatorilor. Cand o sa cunosc mai multe o sa va tin la curent. :shock:

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Ca idee ca tot veni vorba cred ca , pe vreme de criza casele de amanet merg incurajator de bine cu toate ca patronii lor se pling de-ti vine si tie sa iei un prosop pe ochi :( :D ; afacerea cu strinsul gunoaielor este nemuritoare ; afacerile legate de obligativitate legala si mai sunt citeva chestii intreprinzarete care nu-mi vin in minte acum . :))

msanyix

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 42 posts
Orice afacere numai sa te abonezi cu el la vaca statului. :good:

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
Se pune accent mare pe mediu, ecologie. Este adevarat ca legislatia U.E. ne impinge de la spate pentru protejarea mediului (si bine face...) iar garda de mediu chiar are activitate, asa este (am citit mai sus).
Cred ca de viitor vor fi si produsele de incalzirea apei menajere cu panouri solare, sau iluminat stradal tot pe principii similare.
Mai stiu ca aluminiul, ca si resursa se estimeaza a mai fi disponibil doar 400 ani. Zilele trecute am vazut o emisiune la TV cu reciclat aluminiu, cu profituri bune (in special se reciclau cutii de bere, suc, etc)
ANRE sustine tot ceea ce inseamna "energie verde" MHC-microhidrocentrale, centraleeoliene ca cele de la Fantanele (Constanta) si abi asteapta conectarea la SEN(sistem energetic national) a unor astfel de producatori (ar fi in stare sa le faca ei dosarele tehnice, sa le ofere suport tehnic, sfaturi, etc)

mi-am adus aminte o alta afacere care merge BETON pe timp de criza
Firma care asigura mutatul dintr-o locatie intr-alta (cateva camioane mari, baieti bine legati, caratori de "piane", cateva suluri de celofan pentru a ambala lucrurile carate)
Zeci si sute de afaceri se muta in perioada de criza pentru vad mai bun, unii pentru chirie mai mica, altii dau faliment, bancile isi mai restrang activitatea si inchid sediile secundare

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users