Stau si ma gandesc, ca pe atunci aveam undeva spre 13 ani si imi era dat sa vad o mare harmalaie in jurul meu, pt ca asta vedeam si intelegeam eu in seara de 20 Dec., seara in care a inceput sa se traga in populatie, in Piata Universitatii, la Romana si nu numai.
Sa tot vorbit de Teroristi (persoane suspecte) ca ataca si trag in oameni.
Voi ati vazut o astfel de persoana?
Eu locuiesc intr-un cartier periferic al Bucurestului, in Rahova la intersectia sos. Alexandria cu Str. Antiaeriana, unde pe aceasta ultima strada sunt majoritatea unitatilor militare, strada pe care s-au tras foarte multe focuri de arma si chiar o casa vis-a-vis de unitatile militare a fost aruncata in aer, unde se presupunea ca se aflau Teroristii ce au deschis focul.
Si pt ca va adresasem mai sus intrebarea daca "Voi ati vazut o astfel de persoana?" vreau sa va povestesc despre curiozitatea mea de copil (inconstient zic eu acum) ce incerca sa inteleaga ce se intampla in acele momente, cum ca pe data de 25 Dec. cand deja se incetase focul am plecat cu un prieten pe strada mai sus amintita sa vedem ce se petrecuse pe acolo.
Nici nu iesisem bine dintre blocuri pe acea strada, ca deja incepeam sa vedem efectele luptelor date acolo, masini ciuruite cu oameni in ele (care ulterior am aflat ca in acea zona se facuse un fel de filtru) si nu s-ar fi oprit pt identificare, poate din frica am zis noi atunci. Am strabatut strada spre celalalt capat al ei ce se intersecteaza cu Calea 13 Septembrie lunga cam de 1,5 km, strada in linie dreapta din care incep alte stradute perpendiculare, unde am vazut ce mai ramasese din acea casa ce fusese aruncata in aer cu ajutorul unui tanc si unde la coltul altei case aflate la cateva strazi mai in colo, am vazut intins pe caldaramul rece, silueta unei femei ciuruita ce era imbracata cu mai multe tipuri de uniforme; toate acestea dupa 5 zile.
Imi aduc aminte ca ne uitam la ea si cineva ne spunea ca este un terorist impuscat.
Daca acea femeie era un terorist de ce credeti voi ca nu ne-au fost aratate si alte persoane suspecte, ce fusesera arestate si ulterior eliberate?
Incearca cineva sa ne pacaleasca, sa ne ascunda adevarul, de ce nu se stie nimic de acele persoane, ca poate sunt printre noi si poate de la ele aflam adevarul?
Voi ati asistat la astfel de evenimente neplacute?
Hai sa scriem aici impresiile noastre despre revolutie si cum am trait acele momente unice in viata noastra, poate. Asa cum au fost ele.
Sign In
Create Account

Back to top