Cand spunem "ingrijire persoana" parca ne fuge mintea ca e un subiect strict ptr femeie. Ei bine, nu e chiar asa. Intr-adevara femeile folosesc zeci de creme, sampoane, balsame, creme ptr hidratare, masti, lac de unghii etc.
Si eu ca barbat acord o importanta marita ingrjirii corpului, a fetei, dupa ras chiar si dupa epilat etc. Dar sunt curios care sunt metodele voastre de a va ingriji pielea.
Avand in vedere functia care o am, trebuie sa fiu barbierit zilnic si aparatul care s-a dovedit a fi cel mai bun de-a lungul timpului a fost MACK 3 de la Gillette.
47 replies to this topic
Posted 18 December 2009 - 08:21 PM
Posted 19 December 2009 - 12:04 PM
Femeile au voie sa raspunda la subiectul asta? 
Eu in fiecare dimineata si seara imi curat tenul u un gel de curatare, apoi folosesc o crema hidratanta, un balsam de buze si o crema pentru conturul ochilor. Seara ma deamchiez neaparat.
La dus folosesc doar gel de dus, niciodata sapun (care usca pielea). Sapunul il folosesc doar pe maini. Si dupa dus folosesc o lotiune/lapte/unt de corp.
Saptamanal folosesc un scrub si pentru fata si pentru corp si tot saptamanal o masca de fata (intr-o saptamana energizanta, in alta saptamana purifianta, depinde ce simt ca am nevoie).
Crema de maini folosesc de cate ori simt ca am nevoie (mai ales pe vremea asta inainte sa ies afara din casa) si am o gramada de alte creme si lotiuni pe care le folosesc pentru unghii, n-are rost sa va plictisesc cu ele.
Iar pentru picioare am o lotiune pe care o pun in apa calduta cand imi simt picioarele obosite, apoi imi fac un scrub (e cu pepene rosu, ma binedispune imediat) si apoi folosesc doua creme hidratante, una pentru calcaie si una pentru restul piciorului.
Pe par folosesc doar balsam leave-in (adica fara clatire). Intr-o vreme foloseam si masca, dar parul meu e destul de sanatos, nu l-am vopsit niciodata, asa ca nu prea inisist.
Nu ma apuc sa insir toate produsele pe care le folosesc ca as risca sa nu termin azi
Eu in fiecare dimineata si seara imi curat tenul u un gel de curatare, apoi folosesc o crema hidratanta, un balsam de buze si o crema pentru conturul ochilor. Seara ma deamchiez neaparat.
La dus folosesc doar gel de dus, niciodata sapun (care usca pielea). Sapunul il folosesc doar pe maini. Si dupa dus folosesc o lotiune/lapte/unt de corp.
Saptamanal folosesc un scrub si pentru fata si pentru corp si tot saptamanal o masca de fata (intr-o saptamana energizanta, in alta saptamana purifianta, depinde ce simt ca am nevoie).
Crema de maini folosesc de cate ori simt ca am nevoie (mai ales pe vremea asta inainte sa ies afara din casa) si am o gramada de alte creme si lotiuni pe care le folosesc pentru unghii, n-are rost sa va plictisesc cu ele.
Iar pentru picioare am o lotiune pe care o pun in apa calduta cand imi simt picioarele obosite, apoi imi fac un scrub (e cu pepene rosu, ma binedispune imediat) si apoi folosesc doua creme hidratante, una pentru calcaie si una pentru restul piciorului.
Pe par folosesc doar balsam leave-in (adica fara clatire). Intr-o vreme foloseam si masca, dar parul meu e destul de sanatos, nu l-am vopsit niciodata, asa ca nu prea inisist.
Nu ma apuc sa insir toate produsele pe care le folosesc ca as risca sa nu termin azi
Posted 19 December 2009 - 12:16 PM
Anelle presupun ca ai o lista, ca sa nu le uiti?
Posted 19 December 2009 - 12:39 PM
Si mie imi place sa-mi ingrijesc parul, il am foarte des si frumos. Are prietena mea niste spray-uri foarte racoritoare si dupa fiecare spalare a parului (zilnicaa cu exceptia zilei de luni) imi dau cu acele spray-uri. Dupa fiecare zi de munca, folosesc apa termala ptr fata, e atat de revigoranta.
Posted 19 December 2009 - 02:35 PM
Marius, nu, n-am nici o lista
Intra pur si simplu in obiceiurile mele. Nu am cum sa uit pentru ca simt imediat daca am uitat ceva. Uite, azi dimineata de exemplu ma grabeam si am uitat sa imi dau cu crema de fata, si cum am iesit din baie am simtit ca ma strange pielea si mi-am amintit imediat de crema 
George, ce apa termala folosesti?
Eu folosesc mai mult vara, de la Vichy.
George, ce apa termala folosesti?
Posted 19 December 2009 - 03:50 PM
Nu am incercat niciodata apa de la VICHY. Folosesc numai APA TERMALA DE PLOMBIERE 500 ML. Are pretul aproape 15 lei si ajunge cam 1 luna.
Sapunul in schimb nu l-am schimbat de ani. Numai PROTEX si nu mi s-a intamplat sa imi usuce pielea...dar am mai auzit ca de la sapun se usuca pielea.
Sapunul in schimb nu l-am schimbat de ani. Numai PROTEX si nu mi s-a intamplat sa imi usuce pielea...dar am mai auzit ca de la sapun se usuca pielea.
Posted 20 December 2009 - 11:59 AM
Unde se gaseste apa aia? 
Uhm.... citez:
Sunt totusi anumite sapunuri care sunt mai grase sau folosesc diverse uleiuri... de exemplu cele de bebelusi. Alea sunt ok. Stiu ca Dove-ul e destul de bun. Chiar nu stiu despre Protex.
Eu chiar si dupa gel de dus folosesc lotiune de corp... sunt foarte atenta la cum imi hidratez pielea. Stiu ca pentru multi nu se observa diferenta, insa pentru oamenii care isi schimba greutatea des e bine sa aiba pielea elastica, altfel va incepe sa arate foarte urat. Deci in special femeile, mai ales daca planuiesc sa fie insarcinate vreodata, trebuie sa fie foarte atente.
In plus hidratarea previne si imbatranirea
Uhm.... citez:
Dermatologii avertizeaza ca sapunul obisnuit usuca pielea pentru
ca este fabricat dintr-o substanta bazica, care ataca derma.
ca este fabricat dintr-o substanta bazica, care ataca derma.
Sunt totusi anumite sapunuri care sunt mai grase sau folosesc diverse uleiuri... de exemplu cele de bebelusi. Alea sunt ok. Stiu ca Dove-ul e destul de bun. Chiar nu stiu despre Protex.
Eu chiar si dupa gel de dus folosesc lotiune de corp... sunt foarte atenta la cum imi hidratez pielea. Stiu ca pentru multi nu se observa diferenta, insa pentru oamenii care isi schimba greutatea des e bine sa aiba pielea elastica, altfel va incepe sa arate foarte urat. Deci in special femeile, mai ales daca planuiesc sa fie insarcinate vreodata, trebuie sa fie foarte atente.
In plus hidratarea previne si imbatranirea
Posted 20 December 2009 - 02:21 PM
Fac cumparaturile numai de la supermarketul in care lucrez...aici il gasesc mereu si am grija sa mi-l pastrez. La noi il aduce o firma din Bucuresti.
Crema de corp o folosesc pe a prietenei mele un GARNIER rosu. Iti spun cum se numeste diseara. Ti-o recomand. Mie imi face pielea foarte fina chiar din urmatoarea dimineata.
Crema de corp o folosesc pe a prietenei mele un GARNIER rosu. Iti spun cum se numeste diseara. Ti-o recomand. Mie imi face pielea foarte fina chiar din urmatoarea dimineata.
Posted 20 December 2009 - 02:52 PM
Da, stiu crema, e pentru piele foarte uscata deci e foarte hidratanta
Posted 20 December 2009 - 03:17 PM
Vi se pare normal ptr un barbat sa se penseze si sa iti faca unghiile cu lac ? Mie da...
Posted 20 December 2009 - 03:18 PM
Subscriu si eu ideii ca barbatii, nu numai femeile, trebuie sa se ingrijeasca. Cu siguranta ca e mult mai atragator un barbat ingrijit, curat, cu pielea fina, cu maini catifelate. Chiar nu inteleg strambaturile din nas ale barbatilor atunci cand vine vorba de ingrijire personala. O crema sau o lotiune hidratanta pentru ten, corp si maini, un gel de curatare pentru fata sigur pot folosi si ei fara sa le scada ... barbatia
Marius, nu uitam cremele
. Imagineaza-ti ca eu am cate una speciala pentru fiecare parte a corpului. Nu mi se par atat de importante dermatografele, fardurile, insa e clar ca nu as neglija frumusetea pielii mele sau rujul... rosu
Marius, nu uitam cremele
Posted 20 December 2009 - 06:31 PM
Mai barbatilor, spalati-va bine si folositi aftersave, de aici incolo deveniti metrosexuali si apoi cocote.
Posted 20 December 2009 - 06:58 PM
Eh, nu poti zice ca daca iti dai cu gel esti cocota. De asemenea, nici un deodorant sau parfum nu strica
Edited by Robotelu, 20 December 2009 - 07:05 PM.
Posted 20 December 2009 - 07:07 PM
Luky, e cale lunga pana a fi metrosexual. Daca te ingrijesti si ai grija de tenul, aspepectul si igiena ta nu cred ca poti fi considerat metrosexual.
Si aftershave-ul ala daca nu il combini cu o crema, s-ar putea pe frigul asta sa te trezesti cu fata uscata si plina de cojite.
Am i right ?
Si aftershave-ul ala daca nu il combini cu o crema, s-ar putea pe frigul asta sa te trezesti cu fata uscata si plina de cojite.
Am i right ?
Posted 20 December 2009 - 09:56 PM
Ei normal ca folosim deodorant sau gel, dar acum sa ne dam cu creme ca sa ne catifelam pielea sau sa o facem mai lucioasa, sau eu stiu de ce dracu, mi se pare exagerat, pentru un barbat.
Posted 21 December 2009 - 12:39 AM
Culmea e ca doar barbatilor li se pare exagerat, n-am auzit niciodata o femeie sa se planga ca un barbat ar fi "prea" ingrijit. Metrosexual mi se pare un barbat care foloseste mascara, nu un barbat care foloseste crema. Pielea uscata, tenul gras, ridurile... sunt probleme cu care se confrunta si barbatii, nu doar femeile. Si parca mai degraba as prefera un barbat cu un ten frumos decat unul care se simte "mai barbat" (feroce si paros cum ar zice mama).
George, ca sa iti raspund la intrebari... la pensat cred ca depinde. Mi se pare perfect normal de exemplu sa pensezi partea dintre sprancene, pentru cei care se nasc cu sprancenele "unite", sau daca le ai foarte dese si ai cateva pe langa si vrei doar sa le aliniezi (adica sa scoti firele care sunt pe dinafara).
De lacul de unghii nu stiu ce sa zic. Cred ca trebuie sa ai unghiile ingrijite, da. Prietenul meu are obiceiul prost sa-si roada unghiile si i-am cumparat o lotiune de aia amaruie pe care o mai foloseste din cand in cand. Dar cred ca daca ai pur si simplu unghiile ingrijite (eventual sa mai folosesti crema de maini, pila pentru curatarea celulelor moarte etc.) unghiile devin stralucitoare natural, nu e nevoie de lac.
George, ca sa iti raspund la intrebari... la pensat cred ca depinde. Mi se pare perfect normal de exemplu sa pensezi partea dintre sprancene, pentru cei care se nasc cu sprancenele "unite", sau daca le ai foarte dese si ai cateva pe langa si vrei doar sa le aliniezi (adica sa scoti firele care sunt pe dinafara).
De lacul de unghii nu stiu ce sa zic. Cred ca trebuie sa ai unghiile ingrijite, da. Prietenul meu are obiceiul prost sa-si roada unghiile si i-am cumparat o lotiune de aia amaruie pe care o mai foloseste din cand in cand. Dar cred ca daca ai pur si simplu unghiile ingrijite (eventual sa mai folosesti crema de maini, pila pentru curatarea celulelor moarte etc.) unghiile devin stralucitoare natural, nu e nevoie de lac.
Posted 21 December 2009 - 01:25 PM
Nu-i chiar asa Anelle. Am cunoscut un baiat care petrecea mai mult timp decat o femeie in fata oglinzii, mergea de doua ori pe luna la un salon de infrumusetare pentru manechiura si pedichiura, avea in permanenta unghiile lacuite si folosea tot felul de creme. In plus observasem la el extrem de multe tabieturi feminine. Am considerat ca nu e normal, cu toate ca sunt de acord ca si barbatul trebuie sa se ingrijeasca.
Posted 21 December 2009 - 03:37 PM
Posted 21 December 2009 - 03:43 PM
Bine faci, George! Sincer, nu e chiar atragator un barbat cu puncte negre
.
Posted 21 December 2009 - 04:00 PM
Folosesc de ceva timp din gama L'Oreal Men Expert: lotiune hidratanta, anti cearcane si un aftershave balm (pe care nu-l gasesc)
Au sosit initial ca si cadou, apoi am devenit client
Eu unul ma inteleg bine cu ele, chiar reconforteaza... despre efectele pe termen lung, intrebati-ma peste ceva timp
Au sosit initial ca si cadou, apoi am devenit client
Eu unul ma inteleg bine cu ele, chiar reconforteaza... despre efectele pe termen lung, intrebati-ma peste ceva timp
Edited by dudu, 21 December 2009 - 04:01 PM.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top