Iar restul banilor de la buget (grosul) au fost depuşi de cei de aici. Nu are nicio relevanţă. Dreptul de a vota nu trebuie să fie cumpărat, iar banii celor din afară nu sunt mai importanţi decāt cei produşi de romānii din ţară.
Văd că ăsta e singurul tău argument.
Şi cu străinii care investesc aici ce facem, trebuie şi ei să voteze?
34 replies to this topic
Posted 10 December 2009 - 12:32 PM
Posted 10 December 2009 - 12:36 PM
La un moment dat acei romani care sunt afara se vor intoarece si vor fi ei afectati, iar argumentul cel mai solid ar fi CETATENIA, atata timp ca esti cetatean roamna a nu te lasa sa votezi pe motivul ca esti plecat afara ar insemna sa ti se incalce un drept, si din cate stiu eu Romania este semnatara a Cartei drepturilor omului si prin acea semnatura si-a luat un angajament, acela de a respecta draturile si liberatile fundamentale ale onului.
Posted 10 December 2009 - 12:42 PM
Cānd se vor īntoarce atunci să voteze, tot atunci vor fi şi interesaţi cu adevarat de ce se īntāmplă aici.
Nu au nicio legătură cu tratatele semnate de Romānia pe plan internaţional. Dreptul la vot e dat de constituţie, iar aceasta se poate modifica.
Nu se īncalcă niciun drept, faptul că deţii o cetăţenie nu presupune automat şi dreptul la vot, sunt si alte ţări care nu permit cetăţenilor lor din diaspora să voteze, de exemplu o astfel de ţară este Grecia.
Nu au nicio legătură cu tratatele semnate de Romānia pe plan internaţional. Dreptul la vot e dat de constituţie, iar aceasta se poate modifica.
Nu se īncalcă niciun drept, faptul că deţii o cetăţenie nu presupune automat şi dreptul la vot, sunt si alte ţări care nu permit cetăţenilor lor din diaspora să voteze, de exemplu o astfel de ţară este Grecia.
Posted 10 December 2009 - 01:34 PM
Nu prea e logic Cataline ceea ce spui.
Adica sa aiba drept de vot doar daca sunt in tara?
Cum adica nu sunt interesati de ceea ce se intampla? A, nu intr-o asa mare masura ca romanii din tara!
Ce treaba au strainii cu treburile problemele interne ale Romaniei?
Pai atunci sa interzicem si celor care pleaca in concediu in strainatate taman in perioada alegerilor sa voteze. Sau celor care sunt angajati in sectorul privat. Sau minoritatilor.
Iata ce zice Adrian Nastase intr-un articol/declaratie :
"Nu romānii din diaspora au decis cāştigătorul alegerilor. De ce să-i considerăm pe aceşti romāni responsabili de rezultat doar pentru că au votat mai tārziu, din motive naturale, ce ţin de fusul orar? De ce nu voturile din 3-4 judeţe precum Cluj, Timiş, Alba sau Arad să fie cele care au inclinat decisiv balanţa? Cred ca īn acest caz simplificăm foarte mult realitatea electorală", scrie Adrian Năstase."
Adica sa aiba drept de vot doar daca sunt in tara?
Cum adica nu sunt interesati de ceea ce se intampla? A, nu intr-o asa mare masura ca romanii din tara!
Ce treaba au strainii cu treburile problemele interne ale Romaniei?
Pai atunci sa interzicem si celor care pleaca in concediu in strainatate taman in perioada alegerilor sa voteze. Sau celor care sunt angajati in sectorul privat. Sau minoritatilor.
Iata ce zice Adrian Nastase intr-un articol/declaratie :
"Nu romānii din diaspora au decis cāştigătorul alegerilor. De ce să-i considerăm pe aceşti romāni responsabili de rezultat doar pentru că au votat mai tārziu, din motive naturale, ce ţin de fusul orar? De ce nu voturile din 3-4 judeţe precum Cluj, Timiş, Alba sau Arad să fie cele care au inclinat decisiv balanţa? Cred ca īn acest caz simplificăm foarte mult realitatea electorală", scrie Adrian Năstase."
Posted 10 December 2009 - 01:45 PM
Eu as desfinta sectiile de votare din strainatate. Sa fie doar pe teritoriul tarii, iar cei ce vor sa voteze sa vina si sa-si exercite votul in localitatea de domiciliu.
Tot asa trebuie procedat si cu sectiile speciale - desfintate! Nu sunt altceva decat un suport pentru fraude.
Tot asa trebuie procedat si cu sectiile speciale - desfintate! Nu sunt altceva decat un suport pentru fraude.
Posted 10 December 2009 - 02:01 PM
Mai multă treabă au cu treburile interne ale Romāniei strainii care şi-au deschis aici o afacere decāt toţi căpşunarii şi infractorii pe care i-am exportat. Stăinii aceia sunt afectaţi de politica monetară a guvernului, de programele de asistenţă socială, de facilităţile ce se acordă sau nu. Pentru că daca guvernul creşte fiscalitatea se duce de rāpă afacerea lui, la fel şi locurile de muncă pe care le-a creeat, dispar impozitele pe care le-ar fi plătit, dispare taxa pe valoare adăugată aferentă, etc.
Aşa că dacă stăm să facem un calcul, mult mai interesat este un investitor străin de ce se īntāmplă aici, īn comparaţie cu căpşunarii noştrii. Cu toate astea nu ar trebui să voteze, la fel ca şi toţi căpşunarii aflaţi prin ţările calde.
Exact, dacă o familie pleacă īn concediu īn perioada alegerilor, īnseamnă ca interesul pentru alegeri este minim. De ce trebuie să cheltuiască statul (īn fond noi toţi) sume de bani ca să voteze ei prin Bahamas sau Maldive? Īnseamnă că nu dă doi bani pe ce se īntāmplă. Participarea la vot ar trebui privita ca un privilegiu, nu ca pe o activitate la care statul trebuie să facă orice să te determine să participi.
Aşa că dacă stăm să facem un calcul, mult mai interesat este un investitor străin de ce se īntāmplă aici, īn comparaţie cu căpşunarii noştrii. Cu toate astea nu ar trebui să voteze, la fel ca şi toţi căpşunarii aflaţi prin ţările calde.
Exact, dacă o familie pleacă īn concediu īn perioada alegerilor, īnseamnă ca interesul pentru alegeri este minim. De ce trebuie să cheltuiască statul (īn fond noi toţi) sume de bani ca să voteze ei prin Bahamas sau Maldive? Īnseamnă că nu dă doi bani pe ce se īntāmplă. Participarea la vot ar trebui privita ca un privilegiu, nu ca pe o activitate la care statul trebuie să facă orice să te determine să participi.
Posted 10 December 2009 - 02:39 PM
Posted 10 December 2009 - 03:53 PM
Razvan, 11 milioane trimise de capsunari inseamna bani de-o cola, la bugetul Ro pe 2008 de cca 80 mld euro. Chiar si impartind banii trimisi la numarul lor, vin 5 euro de cap de capsunar(cu tot cu TVA
), o cartela de mobil pe an. Cred ca esti de-acord ca pana si alocatia copilului tau cheltuita in Ro luna de luna inseamna mai mult.
Ei bine, si totusi astia pentru echivalentul unei alocatii de prescolar pe an au hotarat, sau mai bine zis au fost pretextul pentru a hotari viitorul tarisoarei asteia.
Ei bine, si totusi astia pentru echivalentul unei alocatii de prescolar pe an au hotarat, sau mai bine zis au fost pretextul pentru a hotari viitorul tarisoarei asteia.
Posted 10 December 2009 - 04:08 PM
Avand in vedere ca din taxele celor 5 milioane de salariati s-au strans la buget cca. 35 de milioane, eu zic ca nu-s chiar bani de cola cei 11 stransi de la capsunari.
Edited by R_a_z_v_a_n, 10 December 2009 - 04:12 PM.
Posted 10 December 2009 - 04:31 PM
E absurd sa crezi lucrul asta atat timp cat la salariul minim pe economie versi diverselor organe ale statului taxe de vreo 50 euro pe luna. Si sa nu uitam ca si restul banilor pe langa venit romanii ii cheltuiesc tot in Romania, in marea majoritate.
Posted 10 December 2009 - 07:03 PM
am votat NU.
nu prea vad diferenta intre un bucurestean plecat la sinaia, si un bucurestean plecat la budapesta, in momentul in care ambii vor sa-si exercite dreptul constitutional de a vota.
iar cei care muncesc in alte tari ar trebui lasati sa voteze pentru simplul fapt ca vad lucrurile din punctul de vedere al occidentalilor (care oricum ne vad ca tzigani si capshunari).
nu prea vad diferenta intre un bucurestean plecat la sinaia, si un bucurestean plecat la budapesta, in momentul in care ambii vor sa-si exercite dreptul constitutional de a vota.
iar cei care muncesc in alte tari ar trebui lasati sa voteze pentru simplul fapt ca vad lucrurile din punctul de vedere al occidentalilor (care oricum ne vad ca tzigani si capshunari).
Posted 10 December 2009 - 07:51 PM
Dacă doreşte să voteze să-şi amāne vizita sau plimbarea la Budapesta, pt că alegerile nu sunt ceva neprevăzut.
Iar faptul că s-au dus acolo să culeagă căpşuni nu īnseamnă că s-au transformat īn occidentali. Ca să nu mai spun că majoritatea celor plecaţi sunt „scursurile” de pe aici. Şi să nu veniţi să-mi povestiţi despre cei cāţiva (tineri geniali) recrutaţi de străini pentru a munci la NASA sau mai ştiu eu unde, pentru că aceia nu reprezintă nici măcar 1%.
Iar faptul că s-au dus acolo să culeagă căpşuni nu īnseamnă că s-au transformat īn occidentali. Ca să nu mai spun că majoritatea celor plecaţi sunt „scursurile” de pe aici. Şi să nu veniţi să-mi povestiţi despre cei cāţiva (tineri geniali) recrutaţi de străini pentru a munci la NASA sau mai ştiu eu unde, pentru că aceia nu reprezintă nici măcar 1%.
Posted 11 December 2009 - 09:49 AM
Marius, on Dec 10 2009, 13:49, said:
Eu as desfinta sectiile de votare din strainatate. Sa fie doar pe teritoriul tarii, iar cei ce vor sa voteze sa vina si sa-si exercite votul in localitatea de domiciliu.
Cetatenii turci nu pot vota decat daca sunt in tara. Sunt sectii speciale doar la aeroport, in cazul ca trebuie sa paraseasca tara. Pana si bulgarii s-au gandit la desfiintarea votarii in afara granitelor tarii: http://www.trt.net.tr/International/newsDe...d8-973958cc7616
le: am gasit un banc super, legat de subiectul dezbatut aici: ""* Culmea votului – sa traiesti in Romania si sa-ti aleaga moldovenii presedintele."" (radem sau plangem?)
Edited by tinkerbell, 11 December 2009 - 09:53 AM.
Posted 11 December 2009 - 11:04 AM
Am votat NU, pentru ca desi nu traiesc in tara, si ei sunt afectati direct. Orice schimbare de sistem inseamna automat schimbarea consulilor si ambasadorilor, schimbarea legsilatilor privind drepturile romanilor in strainatate, schimbarea procedurilor de obtinere a documentelor prin intermediul serviciilor consulare. Deci chiar daca nu traiesc in tara, fiind cetateni, tot sunt afectati de sistemul politic de aici.
Posted 12 February 2011 - 05:42 PM
Nu, pentru ca ei l-au pus pe Basescu. Nu mai merita!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users
Sign In
Create Account

Back to top