Jump to content

Secrete/Mistere de interes national

12 replies to this topic

TEFF

Member

• Members
  • PipPip
  • 61 posts
Fiind o persoana pasionata de cultura Egiptenilor, Mayasi, Ezoterism, Masonerie, Simbolism si tot ce ceea ce se incadreaza in aceasta tema, am citit acum cateva luni bune cartile scriitorului Radu Cinamar. Sunt niste carti-documentare legate de existenta unei incaperi imense situate in interiorul muntilor Bucegi, descoperita de catre americani pe la inceputul anilor 2000 in colaborare cu statul roman. In aceste carti nu se dau numele reale ale oamenilor direct implicati, ci li se atribuie diferite porecle/nume false, dar daca se face o cautare mai aprofundata si se compara rezultatele cu anii prezentati in carte va puteti da seama despre ce lideri ai tarii si nu numai este vorba. Nu intru in detalii mai multe, sunt curios daca si voi ati citit cartile.
Daca nu, orice are legatura cu tema topicului ar fi interesant de impartasit si cu ceilalti

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Nu am citit pana acum nicio carte a lui Radu Cinamar, dar am citit cu ceva vreme in urma un articol pe un blog despre el.
Acest nume este un pseudonim pentru a se proteja si nu se stie nimic despre identitatea lui, dar si ca este posibil sa fie de fapt o organizatie secreta ce incearca sa informeze gresit populatia.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Cu siguranta exista secrete ascunse de ochii lumii si tara noastra are din plin. Nu numai la noi ci peste tot in lume. M-ai facut curios TEFF despre cartile acestui om.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
George, le gasesti si pe net.
Ex:

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Da' vezi ca, din cate tin minte, trebuie sa ai cont pentru a le downloada de pe scribd. :lol:

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,069 posts
Poti sa le citesti acolo, nu e neaparat nevoie sa le descarci in calculator.

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Mda ai dreptate. Eu am zis ca toata lumea e ca mine, adica sa-i placa sa citeasca de pe suport hartie. :lol:

TEFF

Member

• Members
  • PipPip
  • 61 posts
Eu am cartile si in varianta tiparita si in varianta electronica. Daca le vreti scrieti mail-ul aici si vi le trimit. Recunosc ca eu am inceput sa citesc cartile dintr-o intamplare, ma plictiseam intr-o seara si cineva mi-a zis sa citesc prima pagina din carte. Recunosc ca pana nu am terminat cartea nu m-am oprit (am citit de noaptea pana dimineata :lol:).
Partea cea mai interesanta, care m-a facut sa citesc cu mai mult interes cartile, a fost ca un prieten de-al bunicului meu mi-a povestit despre aceste intamplari cu 2 ani de zile inainte ca eu sa citesc cartea.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts

View PostTEFF, on Dec 8 2009, 06:18, said:

Fiind o persoana pasionata de cultura Egiptenilor, Mayasi, Ezoterism, Masonerie, Simbolism si tot ce ceea ce se incadreaza in aceasta tema, am citit acum cateva luni bune cartile scriitorului Radu Cinamar. Sunt niste carti-documentare legate de existenta unei incaperi imense situate in interiorul muntilor Bucegi, descoperita de catre americani pe la inceputul anilor 2000 in colaborare cu statul roman. In aceste carti nu se dau numele reale ale oamenilor direct implicati, ci li se atribuie diferite porecle/nume false, dar daca se face o cautare mai aprofundata si se compara rezultatele cu anii prezentati in carte va puteti da seama despre ce lideri ai tarii si nu numai este vorba. Nu intru in detalii mai multe, sunt curios daca si voi ati citit cartile.
Daca nu, orice are legatura cu tema topicului ar fi interesant de impartasit si cu ceilalti

TEFF, am niste mici sugestii, obiectii si cateva intrebari, daca nu te deranjeaza :))
1. Admir fiecare om care gaseste, INCA, interesant sa citeasca, sa se informeze. Tematica despre care ai vorbit tu este extrem de pasionanta, avand in vedere apetitul omului pentru mister, pentru ambiguu, pentru ezoteric. Tot ceea ce nu cunoastem este mult mai incitant.
2. Esti pasionat de George Bacovia, de exemplu? Este un poet incadrat in simbolism (curent literar). Cred ca simbolistica te pasioneaza, de fapt, pentru ca pe mine deja ma indusesesi in eroare :D .
3. Nu cumva acest Radu Cinamar este un alt pseudonim pentru alt pseudonim al unui scriitor aflat in voga imediat dupa 1989? (Este imposibil sa-mi amintesc acest nume, dar facea furori cu dezvaluirile sale legate de masonerie, ritualuri ale francmasonilor pe plaiurile mioritice, motoare psihotronice, spionaj si contraspionaj etc. Daca va amintiti vreunul, spuneti-mi si mie! )
4. Subiectul este incitant (legat de diversele zone ezoterice din Bucegi), insa a fost foarte mult dezbatut, nu e prima oara cand cineva scrie despre aceasta tema; cu siguranta vei gasi multe informatii despre el pe google.
5. M-a pus pe ganduri afirmatia ta ca acestea sunt "carti-documentare". Atata timp cat nu exista date concrete (inclusiv legate de nume reale, de o locatie precisa) cum pot fi numite "documentare"? Documentele/ documentarele au sens atat timp cat prezinta date din realitate. O carte ale carei personaje au nume false, locul nu este precizat sau este doar vag precizat nu are cum sa se numeasca document.

Oricum, daca mai afli ceva, cred ca ar fi interesant sa ne spui si noua. Si tu, George :P

TEFF

Member

• Members
  • PipPip
  • 61 posts
Nick
3. Da, este un pseudonim.
De obicei cand sunt entuziasmat de un subiect anume, imi exprim ideile putin mai greu :D

R_a_z_v_a_n

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 3,164 posts
Pavel Corut. :D

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Intr-adevar numele acestui Radu Cinamar, este specificat la inceputul cartii, este un pseudonim cat si numele personajului principal pe care se bazeaza naratiunea. Momentan nu am citit decat primele pagini din link-urile trimise de Marius si le gasesc interesante.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts

View PostR_a_z_v_a_n, on Dec 8 2009, 19:19, said:

Pavel Corut. :D

Mersi, Razvan! La el ma refeream.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users