Jump to content

Mi-am pus ochelari

36 replies to this topic

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Home sweet home :)) Acum sa stau dejaba o vreme...

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,068 posts
Cum? Cu ochelarii mai pe nas? :))

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Acu drept sa zic, la momentul asta ii port. N-am dormit deloc pe zi, n-am dormit mai mult de 8 ore in ultimele 3 zile, si cel putin acum chiar le vad rostul.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
O sa te obisnuiesti, Florin! Eu port ochelari de 6 ani. Mi-au trebuit ....6 ani sa ma obisnuiesc cu ei( :D ), dar nici fara nu se poate. Mai ales in fata calculatorului si a televizorului. Interesant e ca nu mi s-a indicat sa-i port cand conduc. :shock:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
cand v-ati dat voi seama ca va trebuie ochelari ?

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
In cazul meu cand mi-a zis un nene ca nu scot baremul fara ei, acum doua zile. Interesant e ca habar n-aveam ca-mi trebuie. Nu le simteam si nu le simt nevoia, dar e drept ca se vede mai bine cu ei.
Ah, si chiar am condus cu ei si azi noapte cand am venit si azi pe zi si nu pot zice ca ma incurca in mod deosebit.

Edited by florin, 20 November 2009 - 07:31 PM.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Incepusem a avea niste ameteli inexplicabile si trebuia sa ma straduiesc destul de mult sa disting pe cineva la distanta. Nu sunt dioptrii cine stie ce, ba chiar cred ca nici problemele mele nu sunt deloc mari, insa am nevoie de ei in fata oricarui ecran.

RAIKKONEN

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,272 posts
Ehee... Eu am de vreo 12 ani :rolleyes: !De pe la 4 ani ii port ! Timp in care am progresat :emo-secret: !
E.. Strabism :beer: Mai mult pe dreptu' ! Stangu e aproape normal... Operatia e prea riscanta...
Poate scap de ei.. cumva..

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Ce fel de operatie, cu laser?

Frate-mio a purtat ochelari din clasa intai (permanenti si cu dioptrii destul de mari) si la 18 ani si-a facut operatie si a iesit bine, o vreme n-a purtat ochelari deloc. Bineinteles, si-a facut operatia putin prea devreme, pentru ca era inca in crestere (nu a mai avut rabdare), deci a primit din nou niste ochelari, dar de data asta trebuie sa-i mai poarte doar la TV sau la calculator.

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Am intrebat azi, si se spune ca pentru astigmatism mai greu cu lentile de contact. Adica nu prea se gasesc. Oh well, o vreme purtam sifoanele.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Ca tot veni vorba de astigmatism, cand am auzit ca asta am eu, parca imi zisese ca cine stie ce handicap am :rolleyes: . M-am linistit doar cand am auzit ca aproape toti oamenii sufera de asa ceva, insa habar nu au. Astigmatismul are sanse sa se corecteze, dar nu va disparea niciodata. Acum stau foarte bine cu dioptriile (a se lua in considerare ca la examenul oftalmologic pentru a obtine permis de conducere mi s-a spus ca vad foarte bine si ca nu sunt necesari ochelarii). Totusi, uneori, ochii obosesc foarte usor si e recomandabil sa fie purtati.
Florin, poate chiar te "prind" ochelarii :emo-secret: . Cere si tu parerea unor cunoscuti ai tai!

Edited by Nick, 21 November 2009 - 08:23 AM.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Astigmatismul este ca suflul sistolic. Nu se dezvolta in rau la toata lumea. Nu ma deranjeaza ochii decat cand stau mult in fata calculatorului, dar asta cred ca e una din "bolile secolului". Cat despre ochelari, mi-ar fi teama sa port de acum.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
De ce sa-ti fie teama? Daca sunt recomandati de un medic, este chiar indicat sa-i porti. Deocamdata, ochelarii nu au omorat pe nimeni :emo-secret:

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Nu e frica aia de durere <_<. dar nu vreau sa am slabiciuni de la 27 de ani.

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts

View PostNick, on Nov 21 2009, 08:23, said:

M-am linistit doar cand am auzit ca aproape toti oamenii sufera de asa ceva, insa habar nu au. Astigmatismul are sanse sa se corecteze, dar nu va disparea niciodata.

Cu ce se mananca asta?
Cum se manifesta?
Cum se ajunge la asta.
Am o prietena care este doctor oftalmolog si am fost la ea sa-mi fac toate testele pt vedere, pt ca cu ceva timp in urma am aflat ca sunt Discromat (discromatopsie) am o problema pe rosu si verde, doar la nuantele foarte apropiate nu pot sa le deosebesc, nu este acelasi lucru cu Daltonismul pt ca totusi vad sa deosebesc un rosu de verde si invers; nu am probleme cu paleta coloristica. In proportie de 90% dintre barbatii cu ochii albastrii au problema asta din nastere.
Nu ma incomodeaza cu nimic si nici nu imi afecteaza capacitatea de vaz. Sunt un mic Uliu ;) , la un control i-am dat pe spate la cum vad la distanta.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Conform DEX:
ASTIGMATÍSM s.n. Aberație a unui sistem optic, care formează o imagine întinsă pentru un obiect. ♦ Defect al lentilelor sau al corneei și cristalinului ochiului omenesc, care constă într-o abatere de la forma sferică, ele având razele de curbură diferite în două plane perpendiculare, ceea ce duce la deformarea imaginilor. – Din fr. astigmatisme.

ASTIGMATÍSM s. n. 1. defect al vederii datorat unor diferențe de curbură a corneei sau cristalinului, care fac ca ochiul să perceapă obiectele deformate. 2. defect al unei lentile, care dă o imagine deformată datorită curburii sale neegale. (< fr. astigmatisme)

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Inseamna ca sunt afectat. Vad totul deformat in tara asta ;) .
Glumeam nu am sesizat asa ceva si nici amica nu mi-a spus nimic; am facut un test elaborat cu tot felu de ochelari si lentile ce vedeam in 3D si totul este ok mai putin cu discromatopsia.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
da-te mare ca ai ochii albastrii :))

Borisake

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,599 posts
Nu sunt eu de vina, mama. :))

florin

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 730 posts
Borisake, inseamna ca in loc sa ai ochiul de forma perfect sferica este un pic turtit pe una din axe, ca o minge de fotbal american, in asa fel incat distanta pana la pupila pentru un plan vertical nu este aceeasi cu cea pana la un plan orizontal.
In practica, resimti asta ca pe un pic de blur in vedere, de exemplu vezi muchiile mai putin bine definite decat sunt in realitate, ca in imaginea de mai jos:
Posted Image

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users