Jump to content

Ce mancam zilnic

89 replies to this topic

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
La mine nu a lipsit carnita prajita la tigaie...si sarmalele...cred ca am mancat vreo 4 fara sa respir :emo-yessir:

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts
Eu am baut azi pentru prima data in viata mea tuica fiarta :D E chiar buna.

Cat despre mancare, la mine e problematic Craciunul. Am avut aceleasi mancaruri traditionale pe care le are toata lumea (sarmale, carnati, etc). Problema e ca mie nu-mi place carnea de porc. Ceea ce inseamna ca de cateva zile ma hranesc cu salata de vinete, snitele si prajituri :D

Nu-mi place nici un fel de carne grasa, urasc carnatii si sarmalele... mai face tata un fel de friptura fara grasime, pe aia pot sa o mananc. Cand merg la oameni in vizita ciugulesc prajituri, ca n-am de ales.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Nu m-am incumetat sa beau vreodata tuica fiarta :shock: desiam auzit ca are efecte deosebite :shock:

Cum Anelle, si nu te-ai atins tu de o sarmaluta ? :pfft:

mirela

Member

• Members
  • PipPip
  • 119 posts

View Postcristi98, on Nov 26 2009, 11:24, said:

Nu glumesc, chiar ieri mi-am desfatat papilele cu:
-taitei din orez cu ou
-pui cu ciuperci
-vita cu legume
-sos de soia
ai mancat putin tare cristi :P

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
In seara asta e chef mare la mancare. O sa arda gratarele de fripturi de porc.

Anelle

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 674 posts

View Postgbrgeorge, on Dec 29 2009, 21:46, said:

Nu m-am incumetat sa beau vreodata tuica fiarta :) desiam auzit ca are efecte deosebite :))

Cum Anelle, si nu te-ai atins tu de o sarmaluta ? :lol:

E foarte buna tuica fiarta, eu m-am limitat totusi la un paharel inainte de masa.

Nu, n-am mancat absolut nici o sarmaluta, nu-mi plac deloc.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Acum ca revelionul a trecut si singura "scuza" ptr a manca ce vreau s-a dus, urmeaza o cura de slabire bazata pe fructe (seara) si mese usoare dimineata si la pranz. Totusi nu va lipsi laptele orice ar fi. Cel de 1.5% grasime de la BRENAC este preferatul meu.

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Atentie, George! Fructe=glucide. Daca "cina" constand in fructe va fi seara dupa ora 19, atunci nu vei face mare lucru. In principiu, glucidele si proteinele trebuie sa fie in egala masura la o masa (1/2) + legume (1/2). Mai bine elimina painea si dulciurile, nu mai combina ceea ce tine de glucide (paine+orez+cartofi), adauga multe legume si ia-ti cina inainte cu 5-6 ore de a te culca.

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Singurele frcute la care ma refer sunt merele si grefele sau portocalele. Oricum informatia oferita de tine Nick imi va fi foarte utila si iti multumesc,

gajasebi

Member

• Members
  • PipPip
  • 147 posts
Ce mananc zilnic? Hmmm... In orice caz mananc de toate, din fiecare cate putin. Dimineata mananc paine, beau lapte, o cafea. Pe la ora 10 mananc fructe, dupamasa incape si carnea (nu pot trai fara carne, shame on me), pe la 3 dupamasa iarasi fructe, si seara ceva supa usoara. Asta e in general, dar nu e regula:P

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Conteaza foarte mult ca am renuntat la paine. Cura de slabire pe care incerc sa o tin se bazeaza pe mancaruri usoare seara si bauturi fara acid. Momentan nu renunt la zahar.

Barcelona

Junior Member

• Juniors
  • Pip
  • 46 posts
mai mereu carne,cartofi prajiti,ou,o salata la 12,o ciorba,o mancare cu cartofi...nimic anormal :))

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
De cand niste analize :emo-box:, am inceput sa pap regulat si f sanatos - legume, fructe multe, fara prajeli, grasime ioc, pui si peste, nema alcool, 1 cafea/zi si cat mai putin tutun
Va spun sincer, pe cantar inca nu se vede insa estetic bidonul meu e pe duca... Am martori! :))

PS: ma pregatesc sa plec la un gratar... ufff, ce-o sa balesc!

Edited by dudu, 27 March 2010 - 02:13 PM.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
In ultimele 2 zile, pljeskavica sarbeasca, hamburger si alte junk-food-uri; in vreo juma' de ora plec pe la Profi sa mai schimb meniul. :))

Posted Image

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Eu mananc doar ce am pofta intr-un anumit moment (momentul anumit e acela cand incepe scandalul in viscere). De! Avantajul (aiurea!) varstei si al locuitului singura. Apropo, analizele medicale inca au rezultate remarcabile. :))

Nick

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,938 posts
Haideti sa va spun o reteta foarte simpla si extrem de satioasa! De catva timp tot asta mananc si, culmea, nu s-a adunat nimic pe nicio parte a corpului :D . Recomandarea mea e totusi sa nu mancati asa ceva la cina. E vorba despre o adaptare dupa reteta clasica a spaghetelor cu sos carbonara. Prepararea dureaza aproximativ 10 minute. Am prajit usor feliute de kaiser, iar peste acestea am adaugat un amestec de ou+branza feta+smantana multa+usturoi+un strop de lapte+nitel usturoi. Am lasat pe foc in jur de 5 minute sa se lege acest sos. Intre timp au fiert pastele, pe care apoi le-am amestecat cu sosul. Asa ca uite o mancare extrem de rapid de facut si chiar buna :)

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Pe mine m-a obisnuit prietena sa mananc paste, in special spaghete, cu carne tocata si un sos foarte foarte iute. Bineinteles, urmarile ce le prevestesc, inca nu si-au facut aparitia.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
He he, asta-seara am bagat pulpe de pui cu mānătărci :)

gbrgeorge

Moderator

• Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 4,931 posts
Daca nu vedeam poza, puteam sa jur ca este orice altceva in afara de ciuperci :)

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Daca ziceam hrib era mai bine? Sau poate... Boletus edulis :) Oricum, sunt foarte bune si au un gust diferit de ciupercile alea albe de supermarket.:D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users