Jump to content

Road trip de o zi

10 replies to this topic

demy

Member

• Members
  • PipPip
  • 228 posts
De multe ori in weekend imi vine cate-o idee sa ies la plimbare intr-o zona frumoasa, linistita, cu peisaje deosebite.
De exemplu, din Ploiesti cea mai buna solutie aparenta ar fi un drum pana la Sinaia sau catre celelalte statiuni de pe Valea Prahovei. Dar, dupa cum se stie, de cativa ani acestea sunt full tot timpul, multi cocalari, manele si miros de mici (cateodata si ursi prin zona).
Deci, daca ai nevoie de putina liniste, unde te duci?

Astazi mi-a venit ideea sa merg sa vizitez Penitenciarul Doftana. Drumul relativ ok, zona linistita, inchisoarea chiar interesanta (de departe, pentru ca nu te lasa sa o vizitezi. De ce nu? Pentru ca dupa ce ani de zile a fost muzeu, autoritatile au decis ca este mai ieftin sa o lase in paragina, in dulcele stil clasic :good: ).
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pentru ca nu am putut vizita inchisoarea, am decis sa ne mai invartim prin zona si am vizitat Muzeul Casa Domneasca de la Brebu:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pentru ca la vreo 20 minute se afla si Barajul de la Paltinu, am trecut si pe acolo (frumoasa zona, dar in weekend e si aici cam aglomerat):
Posted Image

Posted Image
In principiu, din Ploiesti se fac aproximativ 45min pana la destinatiile de mai sus.

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,068 posts
In interior este permis accesul?

demy

Member

• Members
  • PipPip
  • 228 posts
Nu, te lasa doar sa mirosi gardul. Insa mi-a starnit curiozitatea, si tare mult as vrea sa reusesc sa pot intra si in interior. Poate pe viitor voi reveni cu astfel de poze.

Robotelu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPipPip
  • 2,588 posts
Cred ca esti prima persoana pe care o aud ca vrea sa vada o puscarie pe interior. :P Lasand gluma deoparte, interesante poze. :good:

dudu

Senior Member

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 661 posts
Am vizitat (la propriu <_< ) Doftana acum pfff! multi ani pe vremea cand era muzeu... sunt anumite chestii care iti ridica parul pe tine

Neconsiderandu-ma bucurestean, voi posta cu primul drum pe Valea Buzaului info despre zona Vulcanilor Noroiosi, casa memoriala Vasile Voiculescu (Parscov), Muzeul Chihlimbarului de la Colti (doamnelor si domnisoarelor, asta da un punct de atractie! :lol:) si altele cateva, toate la maxim 1 ora de oras

sean28

Member

• Members
  • PipPip
  • 125 posts
interesant...asteptam poze cu vulcanii noroiosi.
nu am ajuns niciodata in zona.
se merita? e ceva spectaculos?

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Eu am vazut Doftana cind eram elev prin clasele primare . Atunci se vizita si interiorul . Nu ai mare lucru de vazut , celule de puscarie intunecate , niste coridoare pline de gratii cu usi metalice si curtea penitenciarului . Dar pentru demy daca vrei sa vezi o puscarie fa si tu ceva ilegal ca si la Ploiesti este frumos la parnaie . ;)))))))))))))))

Marius

Administrator

• Owner
  • PipPipPipPipPip
  • 5,068 posts
De unde stii? Ai fost si tu? ;)

Daniel777

Member

• Members
  • PipPip
  • 198 posts
Eu nu am fost dar, in general in penitenciarele astea de astazi se traieste bine ca , mai toate ciorile vor sa se intoarca pe perioada de iarna acolo . ;))))))))))))))

demy

Member

• Members
  • PipPip
  • 228 posts
Nu or fi multe de vazut, dar e pacat sa fie lasat in paragina. Am aflat ca face parte din patrimoniul muzeelor, daca l-ar trece din nou la penitenciare poate macar ar fi folosit cu un scop, si nu lasat sa se darame. Pacat, zona e frumoasa.

Georgik

Member

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
A fost cineva de curand la Focul Viu de la Andreiasu?Sa vina vremea buna si cred ca ar merge de un gratar .

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users